Õpetus, kuidas teha paremaid selfie’sid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selfie’de tegemine muutub aina populaarsemaks, kuid alati ei tulemused väga hiilgavad. Teatuid nippe järgides on aga võimalik teha väga esinduslik selfie, mida sotsiaalmeedia vahendusel jagada.

Askmen.com on kokku pannud juhendi, mida tuleks selfie’de tegemisel kindlasti järgida:

1) Ära tee selfie’t peegli abiga – Peeglist telefoniga pildistades on pilt ümberpööratud, välk tekitab fotole laigu ja lõpptulemus ei ole eriti ilus.

2) Pööra tähelepanu taustale – Sa võid olla küll üksi, kuid peab tähele panema, mis sinu ümber toimub. Veendu, et endast pilti tehes ei jääks taustaks sinu sassis magamistuba või veidrad inimesed. Tuleb ainult ühe pilgu üle õla heita, et kõrvalised asjad sinu selfie’t ära ei rikuks.

3) Oluline on valgustus – Enamik selfie’dest on tehtud halva valgusega. Sa peaksid seisma näoga valgusallika poole, milleks on soovitatavalt näiteks päikesevalgus läbi akna. Otsene päikesevalgus võib olla liiga ere ning kunstlik valgus võib teha pildi kollakaks. Samuti ei ole mõistlik kasutada välku, sest sellega võivad jääda punased silmad.

 4) Ära tee liiga paljastavaid selfie’sid – Paljud noored teevad peale trenni või alkoholijoobes olles endast poolalasti pilte. Sellised selfie’d ei jäta sinust väga head muljet. Lisaks võivad need interneti vahendusel jõuda inimeste kätte, kes võivad neid kurjalt ära kasutada.

5) Arvesta kaamera nurka– Kõik inimesed jäävad piltidel erineva nurga all kõige ilusamad. Siiski on üks universaalne reegel: päris otsevaates pilti ei maksa teha. Tõsta telefon või kaamera näost veidi ülespoole. Otsevaates või altpoolt pilti tehes võid sa pildil tunduda kogukam.

6) Ära tee duckface’i – Endiselt on levinud selfie’de tegemisel nn pardinäo tegemine ehk huulte prunti ajamine, kuid tegelikkuses ei ole selles midagi ilusat. Isegi kui sa teed seda naljaga, ei ole see teiste arvates vaimukas.

7) Naerata oma silmadega – Hittsarjas «Ameerika supermodellid» õpetas saatejuht Tyra Banks modellidele, et alati peab fotol silmadega naeratama. See kehtib ka selfie’de puhul. Tühja pilguga kaamerasse vaatamine ei jäta ilusat tulemust. Pildistamise ajal mõtle headele asjadele ning katsu silmadega positiivset emotsiooni edasi anda.

8) Tee mitu pilti – Esimese korraga ei pruugi selfie alati ilus jääda. Selle pärast tasub teha mitu pilti korraga, et hiljem saaksid parima välja valida.

9) Kontrolli oma kaela – Isegi peenikestel inimestel võib selfie’t tehes jääda pildile kogemata topeltlõug. Enne pildi tegemist lõdvesta oma kaelalihased ja kergita oma pead. See võib tunduda veider, aga tulemus on seda väärt.

10) Ole enesekindel – Selfie’d ja häbelikkus ei sobi kokku. Endast pilti tehes peab parima tulemuse nimel alati olema enesekindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles