Kingadisainer Manolo Blahnik avaldas, milline on ideaalne kontsa kõrgus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manolo Blahnik
Manolo Blahnik Foto: PA images/Scanpix

72-aastane kingadisainer Manolo Blahnik on enda sõnul väga järsk ja otsekohene, sest ütleb kõik välja, mis sülg sugu toob. Seetõttu pole tal ka kombeks meedias figureerida. Möödunud aastal andis ta aga ajakirjale Harpers Bazaar põneva intervjuu, milles jagas talle omasel kombel häid soovitusi kontsakõrguse kohta.

Manolo Blahniku jalatseid iseloomustab nõudlik ja peen stiil ning tema stiletto’del ei ole üldiselt väga kõrget kontsa. Kuigi kollektsioonidel on kergeid erinevusi, tunneb tema disaini kergesti ära. Blahnik on veendunud, et õige kontsa kõrgus naistele on 5 cm. «Nii on lihtne kõndida ja keha jääb ikka liikuvaks,» selgitas ta. «Teised on koomiksi kingad. Need on ainult pildi peal ilusad, aga kõndida ei saa.»

Manolo Blahniku kingad. Fotod: Scanpix
Manolo Blahniku kingad. Fotod: Scanpix Foto: SCANPIX

Kui naine valib siiski väga kõrged kingad, kuid ei saa nendes kõndimisega hakkama, siis on disaineri soovitus lihtne: «Kui komistad, siis võta abikaasa appi. Abikaasad on head, sest neile saab öelda «tee seda, tee toda». Tänapäeval peavad naised olema väga ranged. Nad on ka, aga nad peaksid meestega olema veelgi rangemad. Mehed on väga nõrgad,» põrutas ta.

Tuntud kingadisainer on löönud moetööstuses laineid juba üle 40 aasta. Tal ei ole üht kindlat lemmikvärvi, mis hakkab ka tema loomingut vaadates silma. Klassikaliste neutraalsete toonide kõrval on Blahniku disainis ka julgeid ja väga silmatorkavaid värve.

Manolo Blahniku kingad. Fotod: Scanpix
Manolo Blahniku kingad. Fotod: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles