Üllatavaid võimalusi, kuidas küünelakki kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale küünte lakkimise saab küünelakki kasutada veel mitmel kavalal moel. Edaspidi tead, et läbipaistva küünelaki pära ei tasu kunagi ära visata.

  1. Küünelakiga saab hästi siluda pinde ja karedaid laike, mis puidust riidepuudel riideid rikuvad. Sama nipp toimib ka teiste puidust esemetega (toolid, lauad), mis tõmbavad kangast niidikesi välja või kriimustavad nahka, soovitab byrdie.com.
  2. Tõrksama materjali puhul on küünelakiga mugav ümbrikke sulgeda. Mõni kutse või kaart pungitab ümbriku kergesti lahti ja ümbriku enda liimist jääb väheseks. Küünelakist ei jää nii ebameeldivat lõhna kui liimist. Kui ümbrik on libedamast materjalist, võib läbipaistva küünelakiga aadressi osa üle katta, et kiri ei läheks laiali.
  3. Vana hea nipp, mida suurem osa naisi teab – kui sukk hakkab lippama, tasub auk võimalikult kiiresti lakiga kinni liimida. Auk jääb küll alles, aga ei hargne edasi.
  4. Värvilise küünelakiga on hea võtmeid märgistada, et need alatasa segamini ei läheks.
  5. Kui mõne ilutoote metallpakend hakkab vannitoa niiskuses roostetama ja jätab riiulitele inetuid plekke, on kaval rooste lakiga kinni katta.
  6. Läbipaistva lakiga saab pikendada ka odavate ehete eluiga. Mõni iluvidin on ilus, aga kehvemast materjalist. Kui teatud detailid õhukese kihiga üle lakkida, ei hakka need roostetama ja näevad pikemalt kaunid välja.
  7. Küünelakk tuleb abiks ka õmblustöödel. Mõne kanga puhul on õmbluse kinnitamine paras pusimine. Kata lahtised niidiotsad küünelakiga, et kinnitus püsiks pikemalt.
  8. Säästa küünelaki abil ka oma nööpe. Kui on oht, et mõni nööp võib eest ära tulla ja tagavaranööpi pole, kinnita nööbid läbipaistva küünelakiga. Enam see lahti ei tule.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles