Lugeja küsib: kas loobuda suhtest või unelmate töökohast?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha, kui pead töö tõttu teise riiki kolima, kuid kallim ei taha sinuga kaasa tulla? Kas tuleks suhe lõpetada, proovida kaugsuhtes olla või pigem loobuda oma unelmate töökohast?

Sellise murega pöördus Female Firsti poole meesterahvas nimega Sam. Tema kiri oli järgmine:

«Olen kallimaga seitse aastat koos olnud, meil on ühine kodu ja paar lemmiklooma. Lõpetasin eelmise aasta novembris ülikooli, minu eesmärgiks on saada Briti Olümpa meeskonna suusa- ja lumelauainstruktoriks. Praegu olen kulutanud palju aega ja raha, et saada kvalifitseeritud suusainstruktoriks. Probleem on selles, et töö tõttu pean palju reisima. Alles hiljuti veetsin 6 nädalat Prantsusmaal. Kui ma koju tagasi jõudsin, ütles kallim mulle, et kui ma jätkan niimoodi reisimist, on meie suhe ühel pool.

Ma saan aru, et see pole lihtne, kui üks partneritest pidevalt reisib, kuid nüüd pakuti mulle treeneri ametikohta New Yorgis. Mu kallim teab sellest pakkumisest ja paar kuud tagasi toetas ta mind ja soovitas pakkumise vastu võtta, nüüd on aga olukord muutunud.

Ta pole nõus mingisugusele kompromissile minema, ta unistab oma majast, abielust, lastest jms. Minu argument on see, et me võime tema unistused ükskõik kus teoks teha, aga minu unistused ei saa vaid ühe riigiga piirduda. Naine keeldub aga praegusest kohast lahkumast. Ma mõistan, et perekonnast on raske eemale kolida ja naine peaks uue töökoha leidma, aga õnneks on tal selline eriala, et tal ei tohiks töö leidmisega raskusi olla.

Kas ma peaksin New Yorgi pakkumise vastu võtma ja oma unistusele sammukese lähemale liikuma või unustama selle ja jääma oma kallima juurde? Kuigi ma tean ette, et kui otsustan viimase kasuks, siis ilmselt kahetsen seda...»

Samile vastavad Female Firsti suhteeksperdid.

Kahtlemata on see väga keeruline olukord. See on suur asi, kui palud naisel endaga teise riiki kolida, eemale perekonnast ja sõpradest. Kui olukord oleks vastupidine, kas saaksid täiesti kindlalt öelda, et koliksid tema pärast teise riiki?

Võib-olla on naine sellele plaanile piduri peale pannud, sest ta kardab tuttavast kohast eemale kolida ega taha lahkuda töölt, millega ta on juba harjunud. Võib-olla kardab ta, et võib uues keskkonnas sinust ilma jääda.

Võimalik, et ta esialgu julgustas sinu plaani, kuid mõistis hiljem, kui raske kõik on, kui sa oled töö tõttu eemal. Pikamaasuhted pole kunagi lihtsad, aga inimesed leiavad omad viisid, kuidas need toimima panna. Sa ei peaks olema olukorras, kus tuleb valida töö või armastuse vahel, sa peaksid olema võimeline mõlemat oma elus hoidma.

Kui naine mõistab, kui tähtis see töö sinu jaoks on, peaks ta sind toetama. Kui te otsustate pikamaasuhte kasuks, siis pea meeles, et väga tähtis on oma lubadustest kinni pidada. Kui te olete kokku leppinud, et teete kindlal kellaajal Skype'i kõne, siis ära lükka seda edasi. Kaugsuhtes on sellised pisiasjad üliolulised, sest need hoiavad teie suhet elus. Nende unustamine või edasi lükkamine võivad suhte väga õrnaks muuta.

Lõpliku otsuste tegemine saab olema raske, aga küsi endalt, kas see pole mitte juba korduv muster? Kas sina oled naise tõttu ka varem pidanud midagi ohverdama? Võib-olla midagi, mil oli väiksem kaal, kui praegusel otsusel? Kui nii, siis peaksid ehk hakkama enda peale mõtlema.

Kui te teineteist armastate, siis ei tohiks tekkida olukorda, kus üks partner peab niivõrd suuri otsuseid langetama. Partnerid peaksid teineteise unistusi toetama ja julgustama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles