Kirsti Timmer: lastetoetus peaks olema sada eurot nädalas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Saatejuht ja kolme lapse ema Kirsti Timmer ütles ajakirjale Naised, et praegune lastetoetus on liiga väike ning tema meelest peaks see olema vähemalt sada eurot nädalas.

«Arvan, et vaesus algab hetkest, kui inimene peab hakkama oma rahakoti peale mõtlema,» selgitas ta. «Vaesuse mõiste Eestis on äärmiselt erinev, mõni tunneb end vaesena juba siis, kui tal on vaid sada eurot kotis, teine peab elama saja euro eest terve kuu ja ka hakkama saama.»

Kirsti on enda sõnul näinud lapsi, kel on kõhud tühjad ning see on väga kurb. Seetõttu on see tema meelest ülbus, mis riigijuhtimises valitseb. «Lihtsalt uskumatu, ma tahaks näha, kuidas elavad needsamad inimesed ära lastetoetusega 18 eurot kuus, kui kas või üks kaustik maksab 2.30,» märkis ta. «Ma leian, et lastetoetus peaks olema minimaalselt sada eurot nädalas.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles