Kõrvitsa- ja tomatipasta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsa- ja tomatipasta
Kõrvitsa- ja tomatipasta Foto: Tervise arengu instituut

Tervise Arengu Instituudi kampaania «Sööme ära!» raames tutvustatakse toitumine.ee lehel tervislikke retsepte, mis aitavad sul ja sinu perel maitsvalt ning liigseid kulutusi tegemata rohkem puu- ja köögivilju süüa. Proovi Mamo perenaise Margit Härma kiirestivalmivat pastat!

Kogus: 4 portsjonit

Eksootiline, tervislik ja kiiresti valmiv pastaroog. Peaaegu liiga hea, et olla tõsi!

  • suur tükk kõrvitsat
  • 1 punane sibul
  • paar peotäit kirsstomateid
  • 2-3 peenikest, vähem rasvasemat toorvorstikest
  • 200 ml hakitud tomatikonservi
  • 250 g värsket pastat
  • majoraani
  • veidi õli ja võid
  • soola, pipart

Puhasta ja tükelda kõrvits ja sibul, lõika pooleks kirsstomatid ning aseta kõik ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga, lisa veidi õli ja küpseta ahjus 200° C juures kuni kõrvits on pehme.

Lõika kääridega vorstid lühemateks jupikesteks ja prae pannil läbi. Lisa konserveeritud tomatid. Kuumuta ja maitsesta.

Keeda valmis pasta ja sega pannil kokku küpsetatud köögiviljad ja vorsti-tomatikaste. Lisa majoraani või mõnda muud ürti, mis meeldib. Kuigi tihti kasutatakse pastaroogade puhul ka juustu, siis selle roa juurde on see üleliigne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles