Naiste kehakaal kõigub suhete tõttu

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Otsime endiselt vastust küsimusele, kuidas kõige tõhusamalt kaalu langetada ja kuidas siis seda ideaalse numbri juures hoida. Uue uuringu kohaselt mõjutab naise kehakaalu suuresti see, kas ja millises suhtes ta parasjagu on.

Kehakaalu võivad mõjutada paljud tegurid, kuid hiljuti tehti kindlaks, et kõige enam mõjutab kaalu suhe. Uuringust selgus, et enam kui pooled naistest võtavad kaalus juurde siis, kui nad on õnnelikus suhtes, kirjutab femalefirst.co.uk.

Selgus ka, et suhte purunemine aitab kaasa kaalukaotusele, sest 27 protsenti küsitletud naistest võttis alla pärast partnerist lahku minekut.

Härra Õige otsingud paistavad julgustavat naisi enda eest hoolitsema ja kaalunumbrit kontrolli all hoidma, sest ligi viiendik naistest tunnistas, et kui nad on pidanud hakkama uuesti kohtingutel käima, on nad ka kaalus kaotanud. Samuti ütlesid naised, et on kaalu kaotanud õnnetu suhte tõttu.

Dietoloog Helen Bond lausus, et on ammu teada fakt, et tunded mõjutavad toitumisharjumusi. Tema sõnul lastakse õnnelikus suhtes end lõdvaks, kuid tegelikult saaks seda suhet just ära kasutada, et nii enda kui partneri kaal kontrolli all püsiks. «Saate üksteist toetada ja julgustada tervislikult toituma ning treenima,» sõnas Bond.

Vastukaaluks naistele selgus, et vaid kolmandik meestest võtab õnnelikus suhtes juurde. Meeste kehakaalu mõjutavad peamiselt töö ja karjäär.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles