Broileri kintsulihaballotine, metsaseente, pudelkõrvitsa püree ja aedliivatee kastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Broileri kintsulihaballotine
Broileri kintsulihaballotine Foto: Horisont

Alates 2. oktoobrist pakub restoran Horisont koostöös Rannamõisaga kuu aja jooksul linnu- ja küülikuliha maitsmismenüüd. Menüüs on ka Ants Uustalu hõrk kanaballotine.

  • 1 pakk broilerikintsuliha
  • 200 ml vahukoort
  • 120g metsaseeni
  • 30g taluvõid
  • 1 keskmine šalottsibul
  • 2 küüslauku
  • 3 pakki toorsuitsupeekonit
  • lehtpetersell, oregano, tüümian

Koori ja tükelda sibul ning küüslauk. Prae pannil kuldpruuniks ja lisa vahukoor, hauta paksuks. Tükelda ürdid ja sega seente hulka. Pane saadud mass külmkappi. Võta kintsuliha ja lõika liblikaks lahti, vajadusel tambi kergelt lihahaamriga.

Maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. Laota toorsuitsupeekon lauale, sinna peale pane kanakintsuliha tükid. Liha peale tõsta seene-ürdisegu ja keera rulli. Rull keera omakorda toidukilesse ja seo otsad kinni. Pane potiga vesi tulele ja keeda rulle tasasel tulel 30 minutit. Tõsta rullid välja ja jahuta maha. Hiljem eemalda kile ja pruunista rullid pannil.

Pudelkõrvitsa püree

  • 3 sidrunit
  • 500g pudelkõrvitsat
  • Või
  • 30ml köögikoort
  • Sool, pipar, suhkur

Koori ja tükelda kõrvits ning keeda pehmeks. Pane kõrvitsad kannmikserisse ja lisa koor ja sidrunimahl, maitsesta.

Aed-liivatee kaste

  • 1 sibul, kooritud ja tükeldatud sektoriks
  • 1 porgand kooritud ja tükeldatud
  • 1 varsselleri vars, tükeldatud
  • 40g võid
  • ½ pudelit punast veini
  • 40g õiemett
  • 1 tl musta terapipart
  • 30ml punase veini äädikat
  • Värsked tüümiani oksad
  • 850ml omakeedetud loomapuljongit

Pruunista köögiviljad kastruli põhjas vähese võiga. Viska sisse tüümian ja terapipar, lisa mesi ja glasuuri köögiviljad. Vala peale punase veini äädikas ja keeda alla. Vala peale punane vein ja keeda alla.

Lisa loomapuljong ja keeda, kuni maitsed ühinevad ja kaste pakseneb. Enne serveerimist lisa 10 g võid, mis annab kastmele ilusa läike. NB! Kastet, millele on lisatud võid, ei tohi enam keeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles