Naistele: mida mehed abielu puhul kardavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üllatus-üllatus, meeste suurim hirm abielu puhul polegi see, et nad peavad elu lõpuni olema pühendunud vaid ühele naisele.

Abielunõustaja Carin Goldstein ütles, et meeste suurimad hirmud on seotud eemale tõukamise ja eneseteadvusega. Millised on meeste suurimad hirmud seoses abieluga? Portaal Woman’s Day toob mõned näited.

1. Temast saab taustamängija

Kui sinu tähelepanu püüavad lapsed, töö ja muud asjad, võib abikaasa tunda, et tema on teisel kohal. Abielu arenendes võivad mehed tunda, et neid on vaja vaid nende rahakoti tõttu. Eksperdid soovitavad oma abikaasale meenutada, et ta on sulle endiselt oluline ning võtta selleks iga päev 30 minutit aega, mille veedate vaid kahekesi.

2. Sina muutud oma (või tema) emaks

Talle meeldivad mõned su isikuomadused, mis meenutavad talle ta ema – näiteks su superkangelaslikud oskused lapsi kasvatada ja su imeline tööeetika –, aga ta ei taha ega vaja kaht ema. Samuti on kindlasti sinu emas mõned omadused, mis su kaasale närvidele käivad ja paljud mehed kardavad, et naised saavad oma emade omadused kaasa. Nõustajad soovitavad olukorda leevendada, öeldes kaasale näiteks: «Ma tean, et mu ema käib sulle vahel närvidele. Ütle mulle, kui paned tähele, et ma samuti teen.»

3. Räägid oma sõbrannadele tema kohta halba

Kuigi mehed pooldavad seda, et naisel oleks toetavaid sõbrannasid, kellega naistejuttu ajada, ei taha ükski abikaasa tunda, et saad sõbrannadega kokku vaid selleks, et mehi kiruda. Kui sul tõesti on abikaasaga probleeme, ära jookse seda oma sõbrannadele kurtma, vaid räägi sellest mehega. Sel viisil õpite üksteise kohta ja teievaheline side tugevneb.

4. Sa kasutad vannituba/tualetti avatud uksega

Kõlab tobedalt, kuid paljud mehed tunnevad selle pärast muret. Miks? Ilma piirideta võib temas tekkida tunne, et olete justkui üks inimene. Te niigi elate koos, keegi ei taha tualetis ka käia koos partneriga.

5. Seksite vähem

Abielu pakub turvalisust, usaldust ja tugevat sidet, kuid varjuküljeks on see, et abielu võib sind muuta laisaks. Kui olete üksteisele tõeliselt pühendunud ja tahate teineteist õnnelikuks teha, siis seks on üks moodustest, kuidas partnerit premeerida. Mida aga teha, kui sa oled väsinud? Palu abikaasal end kodutööde juures aidata, et sa ei peaks kõike ise tegema ja hiljem end kurnatuna tundma.

6. Teil pole enam midagi ühist

Ilmselt sai teist paar tänu ühistele huvidele ja nüüd kardab mees, et teil ei pruugi enam olla aega, et nendega tegeleda. Abielunõustaja selgitas, et naised abielluvad lootuses, et mees muutub, kuid mehed abielluvad lootuses, et naine ei muutu. Seda teades, küsi eneselt, mis on sinus muutunud pärast abiellumist. Miks sa enam mõne armastatud hobiga ei tegele? Seejärel meenuta teie ühiseid huve ja ürita leida nende jaoks aega.

7. Üritad teda muuta

Ta kardab, et kaotate ühised huvid ja ta ei taha, et sa muudaksid seda, kes ta on. Paljud naised arvavad, et nad on suutelised mehi muutma ja mehed panevad õigustatult sellele vastu. Kuid siiski on teemasid, mida tuleks omavahel arutada, näiteks suitsetamine, joomine või liigne toetumine oma emale. Nõustajad soovitavad selliste teemade puhul mehele läheneda õrnalt, mitte hakata kohe nimetama asju, mis sulle tema juures ei meeldi.

8. Ta ei saa enam kunagi üksi aega veeta

Olgu selleks lehe lugemine või sõpradega spordimängu vaatamine, kardab mees, et pärast abielu peab ta sellistest lõbudest loobuma. Võib-olla eelistaks naine seda, kui mees aitaks teda laste või kodutöödega, kuid aeg-ajalt tuleb tal lubada lõõgastuda. Seetõttu tuleb anda üksteisele aega tegeleda asjadega, mida kumbki armastab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles