Pardiliha ravioli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardiliha ravioli
Pardiliha ravioli Foto: SCANPIX

Proovi valmistada tippkokk Ants Uustalu raviolisid pardilihast. Nende valmistamine võtab küll kaua aega, kuid erilisi maitseid jahtiv kodukokk saab roaga ka ise hõlpsasti hakkama.

  • 250 g kõvemat nisujahu
  • 1 munakollane
  • 10 cl vett
  • soola

Sega kätega kausis kõik asjad kokku, taigen on valmis, kui tuleb käte küljest lahti. Keera toidukilesse ja pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks. Rulli taigen väga õhukeseks ja lõika vormiga ringid. Ringi keskele pane pardiliha (parditükid, millest keetsid puljongi).

Määri ringi ääred munaseguga ja voldi kokku. Ääred võid kahvliga kinni pressida. Keeda soolaga maitsestatud vees kuni raviolid pinnale tõusevad. Serveeri raviolisid röstitud pardiliha puljongis.

Puljong

  • 1 terve part (tükeldatud)
  • 2 sibulat
  • 2 porgandit
  • varsseller
  • 1 spl tomatipastat
  • porrulauk
  • tüümian
  • petersellivarred
  • loorber

Rösti ahjus erinevad pardi tükid kuldpruuniks. Eemalda rasv ja pane külma veega keema. Keeda tasasel tulel ca 2 tundi aeg-ajalt vahtu riisudes. Rösti ka köögiviljad koos tomatipastaga ja pane need koos ürtidega puljongisse. Keeda veel 4 tundi tasasel tulel. Kurna puljong ja jahuta. Serveeri koos pardiliha ravioliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles