Kuidas televiisor romantilisi suhteid mõjutab?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Romantilised komöödiad, reality-televisiooni kohtingusaated ja seriaalid on täis dramaatilisi suhteid, milles esineb vihaseid vaidlusi ja kirglikke leppimisi. Nende ebarealistlike suhete vaatamine võib mõjutada seda, kuidas inimesed päriselus partnerile pühendumisse suhtuvad. 

Uus uuring tegi kindlaks, et inimesed, kellele meeldivad suhted filmides, ei pühendu eriti päriselu suhetes. Kuid põhjus ei peitu selles, et välja mõeldud armulood paneksid neid ideaalset suhet taga igatsema, kirjutab Yahoo! Shine.

Uuringust hoopis selgus, et need, kes usuvad telesaadetes kujutatud suhetesse, peavad suhteid emotsionaalses mõttes liiga kulukaks ning nad hakkavad kaaluma alternatiive, nagu uue partneri otsimine või vallalise elu.

Uuringus viidati telesaadetele «The Bachelor» ja «The Hills», seriaalile «Days of Our Lives» ja filmidele «Pretty Woman» ning «The Notebook», et välja selgitada, kuidas on inimeste uskumused seoses armastuse ja romantikaga kujunenud tänu taolistele saadetele ning filmidele.

Osalejad, kes nõustusid väidetega «televisioon aitab mul mõista, mida romantiliselt suhtelt võiks oodata» ja «televisioonis kujutatakse romantilisi suhteid sellisena, nagu need päriselt on», pühendusid vähem oma suhetele reaalses elus. Nad ütlesid, et suhted võivad kalliks maksma minna, sest kaotad oma vabaduse ja aja jooksul avastad partneris omadusi, mis sulle ei meeldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles