Juuste hõrenemine ja kiilad laigud peas – kuidas neid vältida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Liigne soengute tegemine, juuksepikendused ja juuksesirgendajate agar kasutamine võivad su juustele lõpuks väga rängalt mõjuda ja viia kiilate laikude tekkimise, juuksepiiri kaugenemise või juuste hõrenemiseni.

  1. Välista haigused. Kui sul langeb palju juukseid välja või märkad, et juuksed on märgatavalt hõredamad kui tavaliselt, siis peaksid esiteks välistama haiguse võimaluse, kirjutab Zest. On tõbesid ja hormonaalseid häireid, mis võivad põhjustada kiilaid laike peas. Juuste väljalangemist võib põhjustada ka menopaus. Erinevalt meestest püsivad naiste juuksed paremini peas tänu östrogeenile, kuid selle hormooni tase langeb pärast menopausi ning osa naisi võib seejärel kogeda juuste hõrenemist. Kui tunned muret, siis konsulteeri oma arstiga.
  2. Tea oma pere ajalugu. Geenid võivad juuste väljalangemisel mängida suurt rolli ka naiste puhul.
  3. Ole rahulik. Järjekindlad stressiperioodid võivad hormoonide tasakaalu organismis segi lüüa. Selle tagajärjel võivad juuksed hõreneda, kuid peas võivad tekkida ka kiilad laigud. Stressi tõttu võivad organismis koguneda happelised vabad radikaalid, mille tagajärjel hakkavad juuksed tasahaavalt välja langema.
  4. Hoia juuksepikendustest eemale. Juuksepikenduste pikaajaline kandmine põhjustab samuti juuksekadu. Seda on avalikult tunnistanud mitmed kuulsused nagu Kim Kardashian, Naomi Campbell, Britney Spears ja Jessica Wright. Kui juuksepikendused on väga pikka aega peas, siis lisavad need oma juustele raskust ning pikenduste kleepimiseks kasutatav liim võtab juustest neile vajalikud toitaineid. Mõlemad need faktorid võivad põhjustada järk-järgulist juuste hõrenemist, kui juukseid tõmmatakse allapoole ja need on nõrgad.
  5. Hoolitse oma juuksejuurte eest. Ära kanna juuksetooteid nagu palsam ja geel otse juurtele. Need ummistavad poore ja karvanääpse ning takistavad juuksekasvu.
  6. Ära lase juustel väga mustaks minna. Liiga sage pesemine ei ole juustele hea, kuid harv pesu mõjub neile samal moel kui juuksegeeli või teiste toodete kasutamine peanahal, sest higi ja mustus katavad poore.
  7. Söö piisavalt valke. Valgurikas toitumine hoiab su juuksed säravate ja tugevatena. Söö regulaarselt liha, kala ja mune.
  8. Loomulikkus on parim. On tõestatud, et juuksekadu põhjustavad ka sirgendajate ja koolutajate kasutamine. Pika perioodi vältel regulaarselt juukseid kuumtöödeldes muudad need hapraks. Hästi ei mõju ka väga tugevad patsid, mis kärbivad kiharate loomulikku kasvu. Mõõdukas juuste värvimine neid oluliselt ei kahjusta, kuid värvimisega tasub alati olla ettevaatlik. Kui värvid oma juukseid ise, siis järgi hoolikalt kasutusjuhendit ja ära tee seda liiga tihti.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles