Moeteraapia – kanna riideid, mis teevad sind rõõmsaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inimesed kasutavad oma stiili ja käitumist selleks, et endast teistele mingi mulje jätta. Selleks valitakse kindel riietus ja ehted, et teiste arvamust kujundada. Mulje jätmine ei ole aga ainus asi, mis mõjutab meie soovi midagi kanda. Suure tõenäosusega oleneb su hommikune rõivavalik osaliselt ka sellest, kuidas end tunned.

Ilmselt näitab ka sinu tänane riietus midagi selle kohta, kuidas sa end tundsid, kui hommikul kapiukse avasid, kirjutab youbeauty.com. Praktiliste kaalutluste kõrval sõltub naiste riidevalik sageli ka tunnetest.

Briti uuring tõi välja, millised on naiste «hea tuju» ja «halva tuju riided». Hea tujuga eelistavad naised kehasse, figuuri rõhutavaid riideid, mis on valmistatud värvilisest ja ilusast kangast. Halva tuju korral eelistatakse avaramaid või kottis särke ja teksapükse ning kulunud kampsuneid. Teksapüksid jõudsid ka «hea tuju rõivaste» nimekirja, kuid neid edestasid selgelt lemmikkleit, ehted ja lemmikkingad.

Isegi kui naised kannavad vormiriietust, õnnestub kavalate võtetega enda iseloomu näidata. Näiteks viitab juba värviline käevõru, et selle kandjal võib olla täna hea päev, kuid musta jaki eelistaja tahab näidata, et ta on kurb.

Peale tuju võib rõivavalik näidata midagi ka selle kohta, kuidas sa iseendasse suhtud. Kui sul on madal enesehinnang (eriti, kui arvad halvasti oma kehast ja välimusest), siis võid tunda soovi end riietega varjata või eelistad riideid, mis ei nõua vähimalgi määral vaeva. Kui suhtud endasse positiivsemalt, hakkad valima ka rõivaid, mis sind kaunistavad ja hakkavad silma.

See idee toimib aga ka vastupidiselt. Teinegi Briti uuring näitas, et 71 protsenti naistest usub tuju muutusesse, kui nad vahetavad riideid. Teisisõnu, kui tunned end halvasti, siis pane selga oma lemmikriided, et tuju tõsta. Kui võtad selleks aega ja näed pisut vaeva oma välimuse kallal, siis see tõstab enesehinnangut ja annab enesekindlust juurde. Sellele vastupidiselt mõjub jällegi, kui kannad enda meelest inetuid rõivaid, sest tuju läheb seetõttu alla.

Kui sul on halb tuju, siis katsu vältida «halva tuju riiete» selgapanekut ning vali midagi, mida kannaksid tavaliselt hea tuju korral. Esialgu võid tunda end ebamugavalt, kuid su tuju võib peagi tõusta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles