Kui naine enne pulmi põnnama lööb, ei pruugi abielu kaua kesta

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Las Vegases kiirabielu sõlmivad inimesed välja arvata, ei võta enamik inimestest eluaegset pühendumist kergekäeliselt. Nüüd on uus uuring tõestanud, et kui naine lööb enne pulmi põnnama, ei pruugi abielu kaua kesta.

Veelgi enam, uuringu järgi enam kui kahekordistavad naise pulmaeelsed kahtlused lahutuse tõenäolisust, kirjutab healthland.time.com. Uuringus osales 464 vastabiellunut, keda intervjueeriti eraldi iga kuue kuu tagant kuni nende neljanda abieluaastani.

Abielueelne äng oli paaride seas normaalne nähtus, kuid õnneks ei ennustanud alati lahutust või pikaajalist rahulolematust: 40 protsenti naistest ja 50 protsenti meestest tunnistasid, et nad on kahelnud.

Tervenisti kahes kolmandikus küsitletud paaridest oli vähemalt üks partner kahelnud, kas abiellumine oli hea idee.

Nelja aasta jooksul lahutasid 12 protsenti paaridest ja lahkuminek oli suurem nende paaride seas, kus naine oli enne pulmi hakanud kahtlema: 8 protsenti ilma kahtlusteta naistest oli lahutanud võrreldes 19 protsendiga, kes oli enne pulmi põnnama löönud.

Isegi siis, kui teadlased uurisid teisi faktoreid, mida lahutamisega seostatakse, nagu vanemate lahutus, liialt kiire kihlus või neurootilisus, säilis seos naise kahtluste ja lahutuse vahel.

Uuringu autorid ütlesid, et kahtlustest ei tohiks lihtsalt mööda vaadata ega võtta neid kui midagi, mis aja jooksul mööduvad. Nende sõnul tuleks pulmaeelset närvilisust võtta tõsiselt ja kasutada seda kui võimalust oma suhte analüüsimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles