Mida teha, kui vanematele ei meeldi su väljavalitu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa ei suuda oma õnne uskuda – kohtud oma unistuste mehega, kes on pikk, nägus ja intelligentne. Arvad, et armastusejumalad on sulle lõpuks naeratanud ning sa ei jõua ära oodata, millal teda oma vanematele tutvustada saaks. Kui see lõpuks juhtub, selgub, et vanemad pole temast sugugi nii vaimustuses. Mida teha?

Miks ta su vanematele ei meeldi?

Olgem ausad, mõned vanemad pole rahul ühegi kaaslasega, kelle nende võsuke koju toob, kirjutab MadameNoire.com. Neile tundub, et keegi pole nende lapsele piisavalt hea. Sel juhul nad ütlevad sulle, et neile su väljavalitu lihtsalt ei meeldi. Ilma igasuguse põhjenduseta, sest neil lihtsalt pole midagi selgitavat lisada. Kui sinu vanemad nende hulka ei kuulu, siis ürita välja uurida, mis neile täpselt ei meeldi. Kas ta oli ebaviisakas? Kas ta rääkis midagi kohatut?

Kui su vanemad on sind hästi kasvatanud ja neil on alati olnud sinu suhtes parimad kavatsused, siis on neil ilmselt hea põhjus, miks üks või teine kaaslane neile ei meeldi. Ja sa peaksid neid kuulda võtma.

Kas kõik vihkavad teda?

Kui su kaaslane ka su sõpradele ei meeldi, siis võib-olla on su vanemate arvamus ka põhjendatud. Küsi sõpradelt nende ausat arvamust ja uuri ka vanematelt täpsemalt, miks su kaaslane neile ei meeldi. Sõbrannad tahavad su tundeid võib-olla säästa ja ütlevad, et neile su mees meeldib, kuigi tegelikult on nad juba paar kuud arvanud, et ta on mölakas. Palu neil endaga aus olla ja ole valmis tõde kuulma.

Kas sul on tema suhtes tõsised kavatsused?

Su vanemad kasvatasid su üles, seega tõenäoliselt teavad nad sind sama hästi kui sa tead iseend. Kui sa ei võta oma uut suhet tõsiselt ja mees pole sinu tüüpi, siis võib ta su vanematele meeldida, aga mitte koos sinuga. Sinu lähedased saavad aru, millal sa õnnelik oled ja millal sa lihtsalt kellegagi lõbutsed. Küsi endalt, mis plaanid sul selle mehega on. Kui sa ei võta seda suhet tõsiselt, ära muretse nii väga vanemate arvamuse pärast, sest peagi kaob see kutt nii või teisiti pildilt.

Ole aus, kas su vanematel võib õigus olla?

Kuigi seda võib olla raske tunnistada, peame aeg-ajalt tõdema, et vanemad teavad, millest nad räägivad. Armastus on pime, kuid su vanemad ei armastada teda, sina armastad, seega nemad näevad su kaaslast teise pilguga kui sina. Mõnikord märkavad vanemad asju, mida sina ei märka või ei taha märgata ja nad on sinuga ausad, isegi siis, kui see võib sulle haiget teha. Kui sa tead südames, et su vanematel on õigus, siis ära võta kaitsepositsiooni, vaid loobu suhtest.

Kui su vanemad eksivad...

Täiskasvanutena on raske hakkama saada vanematega, kes näevad sind endiselt kui last, kes peab neile kuuletuma. Kuigi vanematel on alati parimad kavatsused, ei pruugi neil alati õigus olla. Vanematel võivad olla ka omad tõekspidamised ja põhimõtted ning nendest tulenevalt ei pruugi nad kõiki su kaaslasi aktsepteerida. Kui su vanemad on vanamoodsad, pead endale kindlaks jääma, tuletama neile meelde, et oled täiskasvanu ja langetad ise otsuseid. Isegi, kui sellest suhtest ei tule midagi välja, anna vanematele teada, et vastutad ise oma otsuste eest ja see on ainus võimalus, kuidas saad kasvada. Pole olemas vigu, on ainult õppetunnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles