Endise lapsmissi ülestunnistus: vihkasin iludusvõistlusi!

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA / SCANPIX

USA endine laste missivõistlustel osaleja Brooke Breedwell on hoiatanud emasid selle eest, et need ei sunniks oma tütreid iludusvõistlustel osalema.

Breedwell, kes nüüd on 22-aastane, osales esimesel iludusvõistlusel 6-kuuselt ja viiendaks eluaastaks oli tüdruk võitnud 75 missivõistluse krooni, vahendab Daily Mail.

Noor naine tunnistas hiljuti antud intervjuus, et ta vihkas väiksena iludusvõistluseid ja tundis, et teda sunnitakse neil osalema.

«Alates kolmandast eluaastast käis mu ema mulle peale, et ma ideaalne oleks. Kuid tema ootuste järgi elamine oli võimatu,» ütles Breedwell. «Ühtki last ei tohiks sundida solaariumisse minema, kui ta on vaid 4-aastane ega käskida tal meiki kanda, kui ta oma silmad peast nutab.»

Blondil Tennessee osariigist pärit naisel oli juba 3-aastaselt treener, kes temast väikest missi kujundas ja lauluõpetaja. Naise sõnul jäi ta ilma normaalsest lapsepõlvest.

Ta oli missivõistlustel meeletult edukas ja võitis raha, uue auto ja reisi Bahama saartele, kuid naise sõnul viis pidev konkurets teda peaaegu murdumiseni.

Breedwell ütles, et ta vihkas tugevat meiki, juukselakki ja kunsthambaid, mida tal võistlustel kanda tuli, kuid kõige vastumeelsem oli tema jaoks solaariumis käimine ja ta nuttis iga kord, kui ema teda sinna viis. Tüdruk külastas solaariumi kuni kolm korda nädalas.

«Viieaastasena oli mu ainsaks sooviks sõpradega õues mängida ja kaevata vihmausse mulla seest,» meenutas naine. «Kuid mu ema tõmbas mind sõprade juurest ära ja muutis mu poisiliku välimuse iluduskuninganna omaks, sest tema arvates pidin ma iga päev harjutama.»

Kuigi Breedwell lõpetas võistlustel osalemise 7-aastaselt, naases ta minimisside hulka kaks aastat hiljem.

Breedwell võitis 15-aastaselt Grand Supreme tiitli, mis on USA missivõistluste maailma kõrgeim auhind, ja selle tulemusel otsustasid nad emaga, et ta lõpetab võistlemise.

«Võistlused on tekitanud minu elus palju stressi ja ärevust,» tunnistas Breedwell. «Ma tunnen pidevalt vajadust kõike ideaalselt teha, kuigi ma tean, et see pole realistlik. Kõiges ei saa ideaalne olla.»

Breedwelli avameelne tunnistus jõudis avalikkuse ette ajal, mil minimisside võistlused on maailmas hoogu kogumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles