Mida tasuks endalt küsida enne suhtele lõpu tegemist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärast järjekordset lõputuna tunduvat kaklust võib lahkuminek paista ainsa väljapääsuna sellest jamast. Aga kas lahkuminek on alati parim otsus?

Mida tasuks kaaluda enne, kui otsustad partneriga erinevat teed minna? Oprah.com vahendab neli küsimust, mida tasuks endalt küsida enne lahkuminekut.

1. Kas ma käitun liiga rutakalt?

Kliiniline psühholoog Molly Barrow ütles, et näeb tihti naisi, kes arvavad, et nende õnnetuse põhjustajaks on nende partnerid. Kui sulle tundub, et su probleem on sinu partneris, soovitas Barrow panna oma mõtted paberile kirja. See ei tähenda, et peaksid oma kaaslast laimama 22-leheküljel, muidugi ei saa keegi keelata sul seda teha, kuid kui teed nii, rebi need paberid hiljem puruks ja viska minema. Tegelikult on selle kirja mõtteks see, et kui oled vaidlustest eemal ja paned kirja oma mõtteid, annad oma partnerile teada, mida sa tunned.

2. Kui suur on lõhe minu ja partneri vahel?

Tihtipeale küsime endalt suhet puudutavaid küsimusi, mis kipuvad olema liiga pealiskaudsed – kas meie suhtes on veel kirge? Kas ta on veel minu arvates veetlev? Tegelikult oleks hea oma suhet süvitsi analüüsida ja niimoodi võib selguda, et kui mõlemad pooled on nõus vaeva nägema, ei peagi tingimata lahku minema.

3. Kas ma olen puhanud... üksi?

Kas olete kunagi aja maha võtnud ja eraldi olnud? See annab mõlemale võimaluse mõelda, kuidas suhet muuta. Tegemist võib olla kasvõi väga lühikese ajaga: saa kokku sõbrannadega, tegele laste koolitöödega või mine trenni. Tegeledes muude asjade ja mõtetega, väheneb pinge sinus ja sinu suhtes.

4. Kui suur muutus oleks lahkuminek?

Paljud abielus naised kujutavad ette, et elu ilma meheta oleks parem ja pidev pidutsemine. Võib-olla oled sinagi ette kujutanud tervet nädalavahetust, mil saad teha seda, mida tahad ja millal tahad. Ehk oled isegi mõelnud, kuidas su igapäevane elu muutuks pärast lahkuminekut: arvete maksmine muutub raskemaks või jõusaali minek keerulisemaks, sest keegi ei hoia lapsi. Aga kas oled tõeliselt mõelnud elu peale pärast lahkuminekut? Võib-olla soovib kaasa siis rohkem otsustada laste tegemiste üle ja pea meeles, et kohtingutel käimine pole enam sama kui sel ajal, mil sa olid 25-aastane. Barrow soovitab kõik aspektid läbi mõelda ja võrrelda seda sellega, mis sul praegu on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles