Seitse viisi, kuidas rikud pahaaimamatult oma nahka

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui su nahk ei näe hea välja, siis võib selle põhjus peituda harjumustes, mida sa kahtlustadagi ei oska.

Sa ei kasuta päiksekaitsekreemi

Arvad, et kui päike otseselt ei põleta, siis pole vaja ka päiksekaitsekreemi? Eksid. UV-kiired põhjustavad naha enneaegset vananemist. Tänapäeval leidub pakuvad päikese eest kaitset pea iga niisutav kreem kui ka jumestuskreemid. Ära otsi vabandusi ja kaitse oma nahka igapäevaselt, kirjutab mommynoire.com.

Oled kaua üleval

Uni on inimesele väga oluline. Kas teadsid, et unepuudus kahjustab ka nahka? Sel ajal kui sa puhkad, tegeleb organism enda parandamisega. Kui magad liiga vähe, siis on verevarustus häiritud ja näed kaame välja. Lisaks tekitab vähesest unest tulenenud stress aknet, ekseeme ja psoriaasi ägenemist.

Kasutad toodet, mis ei sobi sinu nahatüübile

Kui sa ei tea, milline on su nahatüüp, siis kasutad suure tõenäosusega valesid tooteid, mis aitamise asemel teevad su näonaha palju hullemaks.

Unustad kaela ja rinna

Nägu saab õigustatult palju tähelepanu, kuid nahk kaelal ja rinnal on veelgi tundlikum ja vajab samuti kaitset. Teine kord, kui teed näomaski või kasutad näokreemi, siis kanna seda ka kaelale ja rinnaesisele.

Su meigiharjad on räpased

Meigivahendite puhastamine ei tule paljudele naistele meelde, sest nii mõnigi meist ei kasuta neid igapäevaselt. Kahjuks koguvad need endasse palju baktereid, mis võivad soodustada pooride ummistumist ja põhjustada infektsioone. Pese harju kord kolme nädala takka kerge šampooniga, loputa hoolikalt ja lase kuivada. See on hädavajalik ja tunduvalt mõistlikum kui pidevalt uute harjade ostmine.

Räägid palju telefoniga

Üllatavalt tuleb välja, et ka telefoniga pikalt lobisemine võib tekitada vistrikke. Oluline ei olegi see, et telefon on must (mida see enamasti nagunii on). Vistrikke võib põhjustada telefoni hõõrumine naha vastu ja sellest tulenev soojus.

Koorid nahka liiga palju

Koorimine on hea, sest nõnda eemaldad surnud naharakud ja saad värskema jume. Kui teed seda aga liiga tihti, siis teed endale rohkem kahju kui kasu. Peale väliste nahakahjustuste (kriimustamine ja punetus) suureneb nõnda ka rasu tootmine nahal, mis tekitab omakorda rohkem vistrikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles