Rootsi kulutab öiseks lastehoiuks miljoneid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed märngivad
Lapsed märngivad Foto: SCANPIX

Rootsi alustab suvel kolmeaastase projektiga, milles valitsus eraldab 108 miljonit krooni (12,72 miljonit eurot) lasteaedade ja -sõimede toetuseks, et need töötaksid ka öösiti ja nädalavahetustel.

Eelkooliealiste lastega seotud küsimuste eest vastutav minister Nyamko Sabuni ütles, et tööelu on muutunud ja paljud inimesed töötavad õhtuti, nädalavahetustel ja öösiti, vahendab err.ee. Sabuni selgitusel on eriti keeruline üksikemadel, kuid ka teistel on raskusi töö ja pereelu kombineerimisel.

Alates tuleva aasta 1. juulist investeeritakse sellesse programmi 15,5 miljonit krooni ning igal järgneval kolmel aastal 31 miljonit. Praeguste seaduste järgi ei ole Rootsis kohalikel omavalitsustel kohustust korraldada lastehoidu õhtuti, öösiti ja nädalavahetustel, kuid tänavu on sellist teenust hakanud pakkuma juba vähemalt 30 omavalitsust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles