Tai roheline kanakarri riisi ja chapati leivaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai roheline kanakarri
Tai roheline kanakarri Foto: Sony Entertainment Televison

Hiljuti selgitati välja maailma kõige maitsvam toit, milleks osutus Taist pärit hautis Massaman Curry ehk tuntud ka kui karri-toitude kuningas.

Üldse on karri-toidud üle maailma väga levinud ning loomulikult pole karri võõras ka kokandussaate «Minu köök on parim» kodukokkadele. Näiteks hiljuti said Eesti televaatajad näha, kuidas valmib Tai roheline kanakarri. Proovi, kas see toit võiks kvalifitseeruda maailma parimate hulka.                                     

Ettevalmistusaeg: 45 min

Küpsetusaeg: 30 min

Portsjone: 4

Vaja Läheb:  

  • 500 g kana kintsufileed, rasvaga või ilma, lõigatud 2 cm tükkideks
  • 400 ml purk kookospiima
  • 1 porgand, ribadeks lõigatud
  • 1 punane paprika, õhukesteks viiludeks lõigatud
  • 100 g rohelisi ube, otsteta, poolitatud
  • 1½ spl kalakastet
  • 1½ spl kanapuljongit
  • 1 spl peensuhkrut
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • Maitsestamiseks valget pipart
  • 280 g pakk chapati leibu
  • 10 g sulavõid
  • 1 spl taimeõli
  • 8 basiilikulehte
  • Serveerimiseks aurutatud jasmiiniriisi

Karripasta

  • 2 pikka rohelist tšillikauna, hakitud
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 koriandrijuurt
  • 2 spl taimeõli
  • 1 šalottsibul
  • 2 cm tükk kalganirohtu, kooritud, hakitud
  • 1 sidrunheina vars, hakitud
  • 1 kahvrilaimi leht
  • ¾ tl jahvatatud vürtsköömnet
  • ½ tl krevetipastat
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  1. Karripasta valmistamiseks pane kõik koostisained köögikombaini ja vahusta, kuni tekib ühtlane pasta.
  2. Aseta suur kastrul pliidil keskmisele kuumusele. Pane karripasta kastrulisse ja kuumuta segades 2 minutit, või kuni pasta on pehme ja lõhnab. Lisa kana ja küpseta aeg-ajalt segades kas 4–6 minutit või kuni kana on karripastaga üleni kaetud ja muudab värvi. Lisa kookospiim ja porgand, lase keema tõusta ja seejärel 5 minutit haududa. Lisa paprika, roheline uba, kalakaste, puljong, suhkur ja kurkum ning maitsesta valge pipraga, seejärel lase veel haududa kas 5 minutit või kuni oad on peaaegu pehmed.
  3. Samal ajal määri chapati leivad mõlemalt poolt õli ja või seguga. Prae suurel pannil keskmisel kuumusel kummaltki poolelt kas 1 minut või kuni leib on kuldne ja krõbe.
  4. Sega basiilik karri sekka ja tõsta taldrikutele. Serveeri aurutatud või keedetud jasmiiniriisi ja chapati leivaga.

 Nipp

  • Kui eelistad tulisemat karrit, lisa juurde veel üks tšillikaun.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles