Marta Laan: suve jooksul pean alati mere äärde jõudma

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Marta Laan
Näitlejanna Marta Laan Foto: Riina Varol

Draamateatri näitlejanna ja seriaalist «Elu keset linna» tuntud Marta Laan ütleb, et kuigi suvi möödus töiselt, õnnestus tal siiski varbad vette pista ja päikese käes mõnuleda.

Näitlejanna veetis selle suve Eestis, peamiselt Naissaarel ja Tallinnas. Eelmisel suvel külastas ta Kreeta saart ja Barcelonat, seega polnud sel aastal reisikihk suur.

«Veetsin enamuse suvest Naissaarel etendust mängides ja olin ise osa «Nargen festivalist». Kõige eredama mulje jättis Tõnu Kaljuste loodud suurepärane paik teatri ja muusika tegemiseks,» muljetab naine.

«Naissaare päikeseloojangud, lavapartnerite säravad silmad ja autokastis randa kihutamised jäävad seda suve raamistama. Suve lõpus õnnestus mul käia Ewert and The Two Dragonsi kontserdil, millest olin kaua unistanud, aga polnud leidnud varem võimalust minna.»

Kuna näitlejannal endal päris oma suvekodu pole, on ta hea meelega teiste juures külaliseks. Viimastel aastatel on tema jaoks armsaks saanud Andineeme Kuusalu lähedal.

«Tavaliselt lasen suvetuultel end kaasa kiskuda ja viimastel aastatel olen saanud suvelavastuste tõttu väga toredates paikades töiselt suvitada. Suve jooksul pean alati ka mere äärde jõudma, armastan tohutult rannas olla, võin seal tundide kaupa jalutada, istuda või lugeda,» räägib Laan.

Kui küsin, mis sellest suvest kõige paremini meelde jäi, jutustab naine ühest juunikuu ööst, mil ta ihuüksi istus Hiiumaal keset metsa ühe imeilusa kodu saunalävel ja vaatas tähti.

«Üle õue kumasid majaakendest toas süüdatud küünlad ja tuul sahistas ümber maja kõrguvate puude latvades. Pistsin varbad kastemärga rohtu ja mõtlesin, et nii hea, et maailmas on selliseid paiku, mis on täis lummavat rahu ja vaikust, kus justkui aeg seisaks. Tuleb osata vaid see tunne südames kõikale kaasa võtta,» räägib ta.

Lisaks Naissaarele, oli naine suvel palju ka Tallinnas, kus võtetel olles sai sõpradega suveöös aega veedetud. «Võib-olla oleks tahtnud natuke veel rohkem mööda Eestimaad käia ja kallite inimestega aega veeta, aga küll sügis ja talv toovad inimesed jälle linna kokku ning varsti saab ju juba uisutada,» on näitlejanna optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles