Suurbritannias hakkab noormees lapsehoidja kraadi omandama

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

18-aastane Michael Kenny on teine mees Suurbritannias, kes asub õppima Norland College’is, et omandada kraad lapsehoidmises.

Norland College’is on aastakümneid õpetatud naisi rikaste perekondades laste eest hoolitsema. Kenny on selle kooli teine meessoost õpilane, tema kursusekaaslasteks on 48 naist, kirjutab The Telegraph.

Õppetöö algab sellel nädalal ning kestab kokku neli aastat. Kõik õpilased peavad kandma kolledži pruuni vormi, et neid tunnustataks kui professionaale ega aetaks segi majapidamise eest hoolitsevate töötajatega.

Kennyl tekkis huvi selle ameti vastu, kui ta veetis aega Ugandas puuetega lastele inglise keelt ja matemaatikat õpetades.

«Tahan lastega töötada, sest mõistan neid. Minu arvates on nendega palju lihtsam suhelda. Tahaksin olla lapsehoidja paar aastat, kuid pärast seda õppida lasteaia- või ettevalmistuskooli õpetajaks,» lausus Kenny.

Noormees ütles, et kuigi tema sõbrad on teda selle valiku pärast norinud, oli tema endas kindel, kuid ei teadnud, kas kool üldse meessoost õpilasi vastu võtab. Oma sõnul oli ta tänavatel näinud vaid naisi selle kolledži vormi kandmas.

Kenny pole aga Norlandi kooli esimene meessoost õpilane – kooli 120-aastase ajaloo jooksul on üks meesterahvas selle eelnevalt lõpetanud. Kuid Kenny on esimene mees, kes hariduskraadi kursuse võtab.

Kooli direktor Liz Hunt kinnitas, et tegemist on prestiižse alaga, sest nende koolile tuleb alati rohkem tööpakkumisi, kui neil on õpilasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles