Aeglaselt keedetud munad rohelise kastmega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sony Entertainment Televison

Retsept sarjast «Minu köök on parim» on sel korral ideaalne nädalavahetuse hommikusse! Valmista perele üks mõnus hommikusöök, kust ei puudu sai, munad ega sink.

Ettevalmistusaeg: 40 min
Valmistusaeg: 35 min
Portsjone: 4

4 suurt muna
2 paksu viilu kohvisaia (brioche)
120 g peenelt hakitud taist suitsusinki

Roheline kaste:
100 g beebispinati lehti
¼ tassi petersellilehti
250 ml selitatud võid*
150 ml valget veini
75 ml valget äädikat
5 peenelt viilutatud šalottsibulat
½ tl musta terapipart
1 loorberileht
5 munakollast
maitsestamiseks soola
1½ spl sidrunimahla

1. Munade keetmiseks kuumuta vesi keskmise suurusega potis 62 kraadini (kasuta termomeetrit). Pane koorimata munad vette ning keeda 30 minutit (vesi peab kogu keetmise aja samal temperatuuril olema). Kurna ja jahuta veidi, siis löö õrnalt munakoor ühelt poolt katki ning eemalda ettevaatlikult.

2. Vahepeal pane spinat ja petersell rohelise kastme valmistamiseks 20 sekundiks keevasse vette. Nõruta. Värskenda külma vee all, nõruta ja pressi üleliigne vesi välja. Püreeri köögikombainis 50 ml selitatud võiga. Jäta seisma.

3. Pane väiksesse kastmepotti vein, äädikas, šalottsibulad, terapipar ja loorberileht ning kuumuta 6-8 minutit või kuni segu veerandi võrra aurustunud on. Jahuta, kurna.

4. Vispelda munakollased ja äädikaseguga kuuma veega täidetud keskmise suurusega poti kohale asetatud kuumakindlas kausis 4-5 minutit või kuni segu kogus kahekordistunud on. Eemalda kuumuselt ja lisa aeglaselt ülejäänud selitatud või, segu pidevalt vispeldades. Maitsesta soolaga ning sega hulka sidrunimahl, seejärel spinatisegu.

5. Rösti saiaviilud ning lõika kangideks. Aseta sink serveerimistaldrikutele, lao peale keedumuna ja nirista peale roheline kaste. Serveeri röstitud saiakangidega.

Soovitused:
• Roheline kaste on lihtsalt spinati ja peterselliga Hollandi kaste.
• Roog maitseb aeglaselt keedetud munade asemel hästi ka pošeeritud munadega.

* Selitatud võist on eemaldatud piimaosakesed ja vesi, jättes alles ainult võirasva. See annab parema või, mida saab kõrgemale temperatuurile kuumutada (suitsemispunkt), enne kui see kõrbema hakkab. Sel on ka võisem maitse (kuigi mitte tingimata tugevam). Või selitamiseks sulata see madalal kuumusel selle pinnalt vahtu eemaldades. Vala vedel või aeglaselt kaussi, vältides piimaosakeste sattumist potist äravalatud võisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles