Algab Eesti lemmikleiva küpsetamise konkurss

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Tänavu oma 250. juubelit tähistav Leibur kuulutab välja konkursi «Leiburi Leivategu 2012», mille käigus selgitatakse välja Eesti parim kodune rukkileib ja selle küpsetaja. Leibur võtab sobivaima leiva oma tootevalikusse, mis annab kõigile võimaluse Eesti parimat koduleiba maitsta.

Koduleiva küpsetamise konkursi „Leiburi Leivategu 2012“ eesmärk on Eesti leivaküpsetamise traditsioonide elus hoidmine ja arendamine ning põnevamate maitsetega leibade kättesaadavaks tegemine kogu Eesti rahvale.

«Viimaste aastate jooksul on paljudes Eestimaa kodudes hakatud taas ise leiba küpsetama. Kindlasti on inimestel palju maitsvaid retsepte, mis pärinevad esivanematelt või on katse-eksituse meetodil saanud pere lemmikuks. Leibur võimaldab huvitavamad leivad ja maitsed tuua kõikide eestimaalasteni,» ütles Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka.

Oma koduleiva retsept ja foto ning soovi korral ka retsepti saamislugu tuleb saata hiljemalt 30. septembriks aadressil www.toidutare.ee/leivategu2012, e-postile omamaitse@kirjastus.ee või Oma Maitse toimetusse aadressil Maakri 23a, Tallinn 10145.

Konkursile saabunud retsepte hindavad Leiburi tootearendusjuht Tiina Rühka ja Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle. Kaheksa parima leivaretsepti autorid kutsutakse 16. oktoobril toimuvale lõppvõistlusele, kus finalistid ise, Leiburi tootearendajad ja Oma Maitse toimetus valivad välja oma lemmikleiva, mis läheb Leiburi tootevalikusse ning muutub kättesaadavaks kõikidele eestimaalastele.

«Oma Maitse on kirjutanud oma veergudel Eesti leivast, tutvustanud erinevaid tegijaid ning jaganud ka retsepte. Teame täie kindlusega, et perenaisi, kes oskavad küpsetada isuäratavat koduleiba, on sadu kui
mitte tuhandeid,» kommenteeris ajakirja Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle.

«Leiburi Leivategu 2012» võitjat premeeritakse 1500 euroga ning Leibur hakkab võiduretsepti järgi leiba tööstuslikult tootma. Kõikide retsepti saatnute vahel loositakse välja viis mahukat Leiburi kinkekorvi koos tehase külastusega.

«Ootame kõiki, kes leivateost lugu peavad, saatma oma rukkileivaretsepte,» ütles Tiina Rühka.

Kodukokakonkursi juhendi leiab aadressilt: www.toidutare.ee/leivategu2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles