10 asja, mida iga 18-aastane mehepoeg peaks naiste kohta teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarike basseinis
Paarike basseinis Foto: SCANPIX

Suhteekspert David Wygant rääkis veebisaidile askmen.com, mida ta ütleks naiste ja suhete kohta 18-aastasele iseendale, kui ta saaks ajas tagasi reisida.

10. Unusta hirmud

«Noorena oli kõik hirmus valus - iga armumine, iga lahkuminek ja iga tõrjumine. Kuna puudus võrdlusmoment, tundus kõik maailma lõpuna. Tõrjutuks olemine pole kunagi meeldiv tunne, kuid see pole kindlasti maailma lõpp.»

9. Isa eeskujuks võtmine

«Mu isa polnud eriline naistemees ja ta ei osanud õpetada mulle naiste kohta asju, mida oleksin tahtnud teada. Toona olin isas tohutult pettunud ja tundsin, et olen vastu pükse saanud. Nüüd mõistan, et ta oli suurepärane ja täiuslik täpselt sellisena, nagu ta oli. Mina olin hoopis tüdrukute suhtes ebakindel 18-aastane nolk ja mu isa oli tema ise. Kui oleksin seda mõistnud, oleks meie suhe palju parem olnud.»

8. Lähene naistele kiiresti

«Paljud kutid viidavad aega ja mõtlevad liiga pingsalt sellele, mida nad naisele öelda tahavad. Neil on kõhe aura - nad jõllitavad pidevalt, kuid kunagi ei võta midagi ette (ja siis imestavad, miks tüdrukud nendega ei räägi). Põhjus on selles, et nad ei suutnud tegutseda ning tüdruk kas ei pannud tähele või hakkas kartma. Kui oled temast huvitatud, astu lihtsalt juurde ja räägi temaga.»

7. Ütle ükskõik mida

«Kui olin 18-aastane, üritasin välja mõelda, mis on kõige õigem asi öelda. Nüüd olen õppinud, et naisi võlub nn romantilise komöödia hetk. Jälgi, mida ta teeb, ja reageeri sellele. Räägi enesekindlalt (kuid loomulikult), hoia normaalset silmsidet ja kuula tema vastust.»

6. Vestlust ei saa planeerida

«18-aastasena kannatasin paljulevinud mida-öelda-järgmisena sündroomi all. Mõtlesin kõik variandid enne vestlust läbi, kuid päriselus ei käi asjad stsenaariumi järgi. Olin rumal: lähenesin tüdrukule ja mul oli kolm asja, mida öelda. Olin oma kolmele asjale nii keskendunud, et ei pannud tähele, mida tema rääkis. Ma ei kuulanud kunagi ja sellepärast jooksid mul 18-aastasena kõik vestlused poole minutiga rappa.»

5. Ära hooli tunnustusest

«18-aastasena oli minu jaoks kõige tähtsam tunnustus. Tahtsin, et mind nähtaks ilusa tüdrukuga, et inimesed mind lahedaks peaksid ja et teised kutid teaksid, et sain seksi. Tahtsin, et kõik teaksid, mida ma teen - arvasin, et see annab mulle enesekindluse.

Nüüd mõistan, et sel pole tähtsust. See pole tõeline tunnustus ega ehe enesekindlus. Elus on kõige tähtsam enese arendamine, paremaks inimeseks saamine ja lihtsalt elu nautimine. Mäletan, et käisin pidudel, mida ma ei nautinud - sundisin end tüdrukutega mitte millestki rääkima, et ma oma sõprade silmis lahe paistaksin. Kuid tüdrukud ei teinud minust seda, kes olen - tean nüüd, et olin lahe ja hea inimene niisamagi. Kui oleksin seda õigesti teinud - tehes asju, mida tõeliselt nautisin - oleksin tüdrukuid kohanud igal pool.»

4. Ole aus

«Noorena ei suutnud ma kunagi vestelda tüdrukuga ja olla üdini aus. Enamikul juhtudest tähendab ausus seda, et tahan temaga magada ega soovi midagi pikemaajalist. Ma ei luba talle suhet ega väida, et ta on «see õige». Oleksin aus, kui sooviksin suhet ega poleks niivõrd hirmul iseenda tunnete ees. Oleksin aus talle helistamise suhtes. Milleks oodata kolm või neli päeva mingit mängu mängides? Helistaksin talle soovi korral tagasi ja õpiksin teda tundma.

Oleksin lihtsalt aus. See on midagi, mis töötab täiskasvanuna ja mõnikord soovin, et oleksin seda teinud ka 18-aastasena. Tollal hakkasin ju naistega magama ja kui seda tegin, polnud ma kunagi aus. Andsin alati lubadusi, mida ei plaaninudki täita, ja pärast seksi mõistsid naised, et need olid kõik valed. Ausus oleks säästnud mind häbist, säästnud nende tundeid ja andnud mulle paremaid tulemusi.»

3. Lähene naistele kohtades, mida naudid

«Sõpradega baarides käia ja juua on lõbus, kuid suur viga oli kasutada seda ainsa meetodina naisi kohata. Oleksin pidanud neile lähenema kohvikus, kust iga päev võileiba ostsin, või rääkinud armsa neiuga jõusaalis, kus trenni tegin. Oleksin võinud välja kutsuda kaunitari, keda kohtasin iga päeva pargis, kui ma koeraga jalutamas käisin. Naisi leidub kõikjal ja oleksin võinud seda paremini ära kasutada.»

2. Lahkuminek on okei

«Teismelisena tundsin iga lahkumineku järel, et hakkan kohe surema. Oleksin pidanud paremini hindama õppetunde, mida igast suhtest sain. Kui nüüd kellestki lahku lähen, tean, et elu on üks suur õppetund. Iga naine, kellega sa käid ja kellest lahku lähed, täiendab sind.»

1. Ära kujuta ette, et ta on «see õige»

«18-aastasena hakkas mulle meeldima tüdruk ja loomulikult ei rääkinud ma temaga. Kuigi ma ei teadnud, kas ta üldse rääkis minuga sama keelt või kas tal on halb hingeõhk, mõtlesin omaette: «Ta meeldib mulle, ta on see õige, tahan teda endale tüdruksõbraks.»

Nüüd tean, et «selle õige» kohtamiseks on vaja rohkemat kui kahesekundiline pilk. See, et ta minu  jaoks atraktiivne on, ei tähenda, et ta on minu jaoks õige. Ja kui ma ajan taga kedagi, kes polegi minu jaoks õige, siis kes mul märkamata jääb?

Edukaks naistega suhtlemiseks on vaja enesekindlust alustada vestlust igal ajal ja igas kohas; olla rahul sellega, kes oled; olla aus selles, mida otsid; ja võibolla kõige tähtsam - taibata, et sa ei tea kõike. Vähemalt mitte veel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles