Kolm põhjust, miks teine naine tahab sinu meest üle lüüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt võib enamik naisi tunnistada, et vähemalt korra on ta tundnud tõmmet abielumehe poole. Siiski ei ole ta midagi ette võtnud, et teise naise meest endale meelitada. On aga ka selliseid naisi, kes ainult abielumehi vaatavadki.

Ajakiri Journal of Experimental Social Psychology avaldas uuringu, milles leiti, et 90 protsenti naistest üritaks endale meeldiva mehega suhet luua ka siis, kui mees ei ole vaba, vahendab yourtango.com. Miks siis üritavad mõned naised teise kaasat ära napsata?

Naine võib näha selles erinevaid kasulikke tegureid. Teda võib ahvatleda afääri põnevus; teadmine, et keegi eelistab teda teisele; kallid kingitused armukeselt ning võimu ja kontrolli tunne, sest pühendumist salasuhtes ei ole.

Kuigi osa nendest naistest võib väita, et ta ei vaja enda kõrvale meest, ihaleb enamik siiski oma hinges püsisuhet. Selleks võib olla kolm põhjust, miks üks naine soovib teise naise meest üle lüüa.

1. Madal enesehinnang. Madala enesehinnanguga naised usuvad, et nad ei ole piisavalt head, et olla «abikaasad». Võib olla, et nad on varasemas suhtes kogenud vägivalda või neid on halvasti koheldud. Seetõttu üritavad nad enda kaitseks algatada suhet, milles nemad ei ole pühendunud pool. Selline naine võib enda väärtust näha ka oma välimuses, mistõttu ta tunneb end hästi, kui on edukalt püsisuhtes oleva mehe enda küüsi saanud.

2. Seksisõltuvus. Seksisõltuvuse käes kannatavale naisele on niinimetatud meesterööv käitumine, mida nad tahaksid lõpetada. Ilma teraapiata nad aga oma käitumist ei muuda. Seksisõltuvust põhjustab mitu erinevat tegurit, sinna hulka võib kuuluda ka seksuaalne ärakasutamine lapsepõlves. Selline naine võib tunda süüd ja häbi, kuid ta jätkab oma tegevust vaatamata halbadele tagajärgedele.

3. Võim ja kontroll. Mõni naine on tunnistanud, et eelistab abielumehi, sest sellisel juhul kontrollib tema suhet. Nad tahavad suhtest lahkuda siis, kui see neile sobib ja nõnda ei ole nad mehega oluliselt seotud. Tõde on selles, et kui inimene tunneb vajadust suhet kontrollida, siis kardab ta enamasti paaniliselt hülgamist. Selline naine vajab turvatunnet, sest ta on varem väga haiget saanud. Reaalsuses kontrollib naist aga oma kirgi nautiv abielumees. Tema on see, kes valib, millal naist näha; kas ta soovib abielu lahutada või kas ta soovib afääri lõpetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles