Tiina Jantson ei näe laste missivõistluses midagi halba

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati särav ja nooruslik missiemme Tiina Jantson
Alati särav ja nooruslik missiemme Tiina Jantson Foto: Viktor Burkivski

Elu24 veergudel on kirgi kütnud teema «Väike Miss Estonia», kus osalevad lapsed vanuses 5-12 aastat.

Üle kahekümne aasta Eestis erinevaid iludus- ja talendivõistlusi korraldanud Tiina Jantson usub, et ei tasu näha tonti seal, kus seda ei ole. «Lugedes neid kommentaare, mis selle Eestis korraldatava ürituse kohta oli kirjutatud, siis jäi mulle küll mulje, et enamus kirjutas seal asjast, millesse ta üldse polnud vaevunudki süvenema. Rõhuti ikka sellele, kui kole ja jube on see, mida lastega seal Ameerika üritustel tehakse. MEIL EI OLE AMEERIKA ega siin ei läheneta asjadele selliselt!» imestas Tiina Jantson.

«Kus kohast küll võis välja lugeda seda, et sellest Eesti võistlusest midagi analoogset tehakse? Millegipärast on meie inimesed muutunud oma foobiatega ja pedofiilia süüdistustega lausa idiootlikeks! Varsti on maailma suurim pedofiil paljude arvates juba ka jõuluvana, kes lapsi oma põlve peale kutsub istuma ja igat last emmata tahab,» manitses naine.

Palju aastaid «Eesti Mini Missi», «Mini Misteri» ja «Eesti Miss Teini» võistlusi korraldanud Jantson kinnitas, et need olid omal ajal rahva hulgas väga populaarsed. Nendelt on läbi käinud väga mitmeid Eesti kuulsusi, alates endisest Vanilla Ninja lauljatarist Maarja Kivist, Inna ja Elina Roosist ning praegu Pariisis modelli- ja näitlejatööd tegevast Inga Grigorenkost.

«Paljud minu võistluste võitjatest on toonud kõrgeid tiitleid ka maailmavõistlustelt just tänu oma andekusele ja esinemisoskusele. Nendel polnud sellise Ameerika võistlustega, kus näeme ülemukitud ja puhvis soengutega lapsi, mitte midagi ühist,» ütles Jantson ja rõhutas, et võisteldi eelkõige andekuses ning mitte välises ilus. «Ma ei tea tõesti, mida Irina Gorlova oma üritusel («Väike Miss Estonia») nende lastega teeb, aga ma ei arva mitte mingil juhul, et laste missivõistlus oleks meil siin Eestis midagi halba ja häbiväärset.»

Muretseda tasub Jantsoni sõnul pigem ürituste pärast, kuhu noori Eesti kaunitare kutsutakse näiteks läbi Facebooki. «Olen korduvalt kuulnud, et satuti kuhugi võistlema ja hiljem kahetseti. Palun olge ettevaatlikud ja konsulteerige enne minuga,» on ta väga paljude maailma missivõistluste korraldajatega isiklikult tuttav.

«Facebooki kaudu võib sattuda võistlusele, kus sponsorid lihtsalt tahavad lõbutseda kaunite neidude seltskonnas. Võistlused, mis on prestiižikad ja aastaid oma head taset tõestanud, annavad ühele noorele inimesele kogemuse ja toredad elamused, mida hiljem veel lapselastelegi jutustada.»

Kuigi Eesti võistluses ei näe Tiina Jantson mitte midagi halba, kõhkleb ta Türgis peetavas «Väike Maailma Miss» konkursis. Nimelt lähetatakse «Väike Miss Estonia» kahe vanusekategooria võitjad Eestit esindama Antaalias toimuvale võistlusele.

«Enamus maailmas korraldatavatest laste iludusvõistlustest on korraldajatele äritegemise võimaluseks. On ju vanemad valmis suuri rahasid maksma, et nende võsukesed ennast korra kuskil lava peal näidata saavad. Mina selliste võistlustega koostööd ei tee ja pole seepärast ka mitte kedagi sellele Türgis toimuvale konkursile soovitanud,» tasub Jantsoni sõnul ettevaatlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles