Paarisuhte kiirkursuse 6. osa: parimad tutvumiskohad

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhtenõustaja Imbi Viirok on koostanud 6-osalise kiirkursuse hea püsisuhte loomiseks. Loe viimast osa, milles tutvustatakse parimaid võimalusi, kuidas kaaslast kohata.

Kõige kuumem teema kaaslase otsijate nõustamisel on alati «kus tutvuda». Eestis tunnevad selle pärast eriti muret naised, nimetades meeste vähesust suurimaks probleemiks sobiva kaaslase leidmisel. Samuti tunnistavad paljud nõustamisele tulnud naised, et tutvumisportaalidega nad liituda ei soovi, sest tunneksid end seal väga ebamugavalt või häbenevad kaaslase otsija staatust kuulutada.

Toome siis ära statistika põhjal kokku pandud nimekirja selle kohta, kus sobivaid kaaslasi kõige enam leitakse. Võib-olla annab see mõnele püsisuhte otsijale innustust ja julgustust uute võimaluste proovimisel või juba proovitud variantide taaskatsetamisel.

1. Oma sõprusringkond

Statistiliselt leitakse kõige enam kaaslasi just sõprade sõprade hulgast. Anna ka oma sõpradele teada, millist kaaslast sa otsid, nii on neil lihtsam sind oma tutvusringkonnas sobivate vallalistega kokku viia.

2. Ühiste väärtuste ja eesmärkidega inimesi ühendavad üritused

Enesearengu koolitustel ja nõustamisgruppides avavad inimesed ennast palju ja õpivad teineteist hästi tundma. Sobiva kaaslase leidmine sellises keskkonnas on vägagi tõenäone. Eestis on selliseks kohaks näiteks Targa Südame Klubi, millel on lisaks Eestis tegutsevale klubile ka rahvusvaheline online’is kohtuv kogukond neile, kes on huvitatud suhtlemis- ja tutvumisvõimalustest ka kodust kaugemal.

3. Tutvumisportaalid

Tutvumisportaalides on kannatliku suhtumise puhul sobiva kaaslase leidmise tõenäosus suhteliselt suur, kuid tuleb arvestada, et internetis on enda paremaks ja sobivamaks valetamine üsna levinud. Tasulistes tutvumisportaalides on üldiselt siiraid pikaajalise suhte otsijaid rohkem. Eestis pakub kohtinguteenust Tea For Two. Rahvusvahelistest tasulistest tutvumisportaalidest on eestlased enim positiivset tagasisidet andnud EHarmony ja Match.com kohta.

4. Ühise huviga inimesi ühendavad üritused

Veiniklubi, laulukoor, joogatrenn ja teised sellised üritused on head võimalused sarnaste huvidega inimeste kohtamiseks. Kui sa ei kohta seal just sobivat kaaslast, suurendad oma tutvusringkonda, mis omakorda tõstab püsisuhte leidmise tõenäosust.

5. Avalikud kohad ja üritused

Kohvikus, kunstinäitusel või postkontoris on kaaslase kohtamise tõenäosus suhteliselt väike. Kuna selliseid juhuseid aga siiski ette tuleb, tasub silmad lahti hoida.

Millist võimalust sa eeltoodud variantidest veel proovinud ei ole?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles