Laste missivõistluse korraldaja: meik ja kontsakingad on võistlusel keelatud

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on tüdruk Ameerika tõsielusaatest "Toddlers and Tiaras", kus näidatakse peresid, kes osalevad erinevatel väikelastele mõeldud missivõistlustel.
Pildil on tüdruk Ameerika tõsielusaatest "Toddlers and Tiaras", kus näidatakse peresid, kes osalevad erinevatel väikelastele mõeldud missivõistlustel. Foto: SIPA/Scanpix

Produktsioonifirma Destate Republic kuulutas välja konkursi «Väike Miss Estonia», millest võtavad osa lapsed vanuses 5-12. Tahes-tahtmata tekib küsimus, et kas tegemist on ameerikaliku šõuga, kus väikelapsed astuvad üles puhvis soengute, täismeigiga ja sätendavates kleitides. Korraldaja Irina Gorlova sõnul on lastel meikimine võistlusel keelatud.
 

«Väike Miss Estonia» toimus ka eelmisel aastal. Produktsioonifirma Destate Republic juhataja Irina Gorlova selgitusel saadavad lapsevanemad eelvoorus osalemiseks neile oma lapsest viis pilti ja täidavad ankeedi. Selle põhjal otsustatakse, kes saab edasi. «Me ei vaata ainult pilte, vaid ka seda, et kas lastel on lavakogemusi ja teisi huvisid nagu tantsimine või laulmine,» selgitas ta ja lisas, et ainult ilust ei piisa, kui laps on tagasihoidlik. «Praegu on eelvoor ja vaatame, et kõik lapsed, kes on andekad ja tahavad osa võtta, seda ka saaks.»

Finaalis esinevad osalejad kahes vanuserühmas: 5-8 aastat ja 9-12 aastat. Mõlema rühma võitjad saavad võimaluse esindada Eestit konkursil «Väike Maailma Miss» («Little Miss World»), mis toimub 30. septembrist 6. oktoobrini Türgis, Antaalias.

Eesti eelvoorus peavad lapsed end paari lausega inglise keeles tutvustama, sest seda nõutakse ka finaalis. Seejärel esinevad tüdrukud tantsuga, mille õpetab lastele selgeks korraldajapoolne koreograaf. Talendivooru Gorlova sõnul Eestis ei toimu, kuid sellele peab mõtlema võitja, kes läheb Eestit Türki esindama. Lisaks esinevad eelvoorus osalevad lapsed moešõul, kus nad kannavad Mothercare lastepoe rõivaid.

Korraldaja Irina Gorlova sõnul tehakse lastele võistluse tarbeks vaid pidulik soeng ja meiki ei kasutata. «Meiki paneme ainult sel juhul, kui nahk on rasvane ja see laval läigib,» tunnistas ta. «Ainult sel juhul kasutame me veidi jumestust. Maailmavõistlusel on meik kuni 15-aastastel keelatud, ainult teismelistel tohib olla natuke meiki.»

Ühtlasi ei tohi lapsed korraldaja kinnitusel kanda ka kontsakingi, kuid riietusele täpseid piiranguid ei ole. «Lepingus on kirjas reeglid, et lapsed peavad korrektsed välja nägema ja nii meik, kontsad kui liiga lühikesed kleidid – kõik see ei ole korrektne.»

Kas sina saadaksid oma lapse missivõistlusele? Vasta meie gallupile Naine24 pealehel!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles