Miks on koduperenaiste käsiraamatud suunatud vaid naistele?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raamatupoodide riiulitel leidub kümneid naistele suunatud käsiraamatuid, milles õpetatakse kodutöid tegema, kuid sellest, et neid töid võiks teha ka mehed, pole juttugi.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku Mari-Liis Sepperi sõnul pole hoolimata pingutustest veel vilja kandnud soov naisi ja mehi nii tööturul kui kodus võrdsustada, kirjutab Õhtuleht.

«Sugude võrdsus tähendab, et naiste ja meeste positsioon peaks nii tööturul kui ka koduses majapidamises olema võimalikult võrdne. See tähendab, et tasustamata kodutööd ei peaks olema valdavalt naiste pärusmaa,» sõnas Sepper.

Ajupesu algab soovoliniku hinnangul juba lastekirjanduse osakonnas, kus suunatakse tüdrukuid ja poisse teatud traditsioonilise karjäärivaliku suunas. «Tüdrukuid ei tohiks aprioorselt suunata elualadele, kus on väiksem palk ja vähem prestiiži. Ning poistest-meestest ei tohiks eeldada, et nemad on just pere toitjad ja katjad, et nad ei võiks pühenduda, kui nad seda soovivad, kodule, lastele või ametile, kus on tagasihoidlikum palk,» selgitas Sepper.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles