45 protsenti eesti naistest on ülekaalulised

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Soome toitumiseksperdi sõnul on eesti naised soomlannade kõrval ilusad ja saledad, kuid Tervise Arengu Instituudi (TAI) 2010. aasta tervisekäitumise uuringu põhjal on 45 protsenti eesti naistest ülekaalulised.

Eesti naised ostavad poest üha suuremaid rõivaid. Tallinna kaubamaja naisterõivaste kaubandusspetsialisti Marika Käsperi sõnul on tegemist üleüldise trendiga, et põhjamaade inimesed lähevad üha suuremaks. Soome toitumisekspert Hanna Partainen rääkis aga Õhtulehele, et soomlannadega võrreldes on eesti naine ilus ja sale ning selle taga on näljutamine. «Eesti naised on tõesti ilusad ja saledad, kuid Eestis on rohkem söömishäirete all kannatavaid naisi kui Soomes,» teatas ta.

TAI uuring aga eesti naiste saledust ei kinnita – 45 protsendi 16 – 64aastaste naiste kehakaal on üle normi, mis tähendab, et nad on kas ülekaalus või rasvunud. 1990. aastal oli ülekaalulisi rahvastikust isegi 57 protsenti, kuid see protsent vähenes 1998. aastaks 38 peale. Seejärel hakkasid eestlased taas kogukamaks muutuma ning juba 2008. aastast näitab statistika 45 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles