Kui tütar tahab end meikida – kui vara on liiga vara?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alles eile keeldus su laps karnevalil näomaalingust, sest ei tahtnud end ära määrida. Täna sirvib ta naisteajakirju ja tunneb suurt huvi täiskasvanud naiste elu vastu.

Kui sul on õnne, siis läheb su laps keskkooli, ilma et ta näitaks liiga suurt huvi meikimise ja moe vastu. Lapsed arenevad väga erineva kiirusega ja sarnaselt sellega erineb ka nende huvi välimusse ja meikimisse, kirjutab Galtime.

See võib su dilemma aga veelgi raskemaks teha. Mis vanuses on meikimine lubatud? Vastus sellele küsimusele sõltub erinevatest faktoritest. Siin on mõned mõtted ja juhtnöörid, mis võivad aidata sul selle teemaga tegeleda.

1. Lähtu oma sisetundest, aga selgita seda lapsele. Kui oled tugevasti selle vastu, et laps kannaks meiki, siis on väga oluline, et põhjendaksid talle oma keeldu. Ta ei pea sinu muredega nõustuma, kuid kui arutad seda temaga, siis näitad, et austad teda.
2. Millised on kooli sisekorrareeglid? Kooli kodukorras võib olla selgelt määratletud, kas ja mil moel on meikimine õpilastele koolis lubatud.
3. Jõudke kokkuleppele. Veidikesel ripsmetušil ja silmatorkaval õhtumeigil on väga suur vahe. Kui lubad tütrel end meikida, siis leppige täpselt kokku, mida ja kui palju ta kasutab.
4. Õpeta teda. Õige meikimine on tõepoolest kunst. Õpeta teda end õigesti meikima, et ta ei peaks endale piinlikkust valmistama ja põhitõdesid keerulisel moel teada saama. Palju abi võite saada Youtube’i meigiõpetusvideotest.

Meikimise teema võib olla vanematele tõesti raske - seda eriti siis, kui tütar areneb oma ea kohta väga kiiresti. Füüsiline areng ei pruugi olla seoses emotsionaalse ja vaimse arenguga. Noored tüdrukud võivad tahta välja näha nagu filmistaarid, kuid nad ei oska ette kujutada, kuidas teised neid näevad ja mis mulje nad endast seega jätavad.

Laias laastus kannatavad kiiremini arenenud tüdrukud rohkem enesehinnanguprobleemide ja depressiooni küüsis. Seega võib probleem süveneda, kui tütar käitub ja riietub oma eale kohatult. Kui neiu võibki välimuse välja kanda, siis puuduvad tal teadmised, kuidas tulla toime teda ümbritsevate inimeste reaktsiooniga – seda eriti poiste ja meestega suheldes. See võib viia vääritimõistmiste, segaduse ja ka ohtlike olukordadeni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles