Kuidas pärast lahkuminekut vältida enese häbistamist Facebookis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lahkuminek pole kunagi lihtne, aga tänapäeva staatuse uuendamise, oma asukoha märkimise ja iga liigutuse dokumenteerimise maailmas muutub lahkuminekust taastumine üha raskemaks.

Võib ju olla väga ahvatlev panna oma Facebooki staatuseks ülimalt emotsionaalne, vihane, liigselt paljastav katkend, aga see ei tule sulle kasuks. Sotsiaalmeedia võib sellisel raskel ajal olla suureks tõeks või saab sellest su suurim vaenlane, kirjutab YourTango.

1. Räägi, ära trüki

Lahkumineku käigus on su emotsioonid segamini paisatud ja sul võib tekkida tahtmine öelda asju, mida sa hiljem kahetsed. See on parim aeg sõbrannaga kohvile minna, mitte tigedaid sõnumeid Facebooki kirjutada. Muidugi saad sa hiljem tagasi minna ja need laused kustutada, aga me kõik ju teame, et internet ei unusta kunagi.

2. Pea meeles, et sa ei võlgne kellelegi selgitust

Parim ja halvim asi interneti juures on see, et see annab kõigile täieliku ülevaate teiste elust. Facebookis saad vaadata, mida su algkooli pinginaaber hommikuks sõi, mida su onu poliitikutest arvab või kus su endine ülemus praegu viibib. See on lõbus, kuni see enam pole. Kui inimesed panevad su suhtestaatuse muudatust tähele ja su Facebooki sein on järsku murelikke inimesi täis, on täiesti normaalne, kui otsustad neile mitte vastata.

3. Tegele iseendaga

Sotsiaalmeedia jälgib su elu nii headel kui halbadel aegadel. Seega, kui tunned vajadust midagi jagada, hoia keskpunktis ennast, mitte oma eksi. Ära kasuta Facebooki tema sõimamiseks, vaid pigem oma sõpradelt toe otsimiseks. Sa elad küll lahkuminekut üle, aga sa oled endiselt sina. Ära karda lõbutsemist, lase teistel oma meelt lahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles