Kuus moodust, kuidas pärast pikka tööpäeva lõõgastuda

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäevase kiire elutempo juures läheb mõnikord meelest, et keha ja hing vajavad aeg-ajalt lõõgastust.

Selleks ei pea palju aega pühendama, piisab kasvõi paarist minutist. SavvySugar annab mõned lihtsad nõuanded, kuidas pärast pikka tööpäeva kehale ja hingele pai teha.

Mine vanni. Miski pole parem kuumast vannist. Lisa vanniveele aromaatset vannisoola ja tunned, kuidas lihased lõdvestuvad ning keha rahuneb. Sul pole vanni? Ka kuum dušš teeb imesid.

Pane küünal põlema. Kõlab lihtsalt, aga küünlad on väiksed, soodsa hinnaga luksused, mis loovad lõõgastava meeleolu. Lõhnaküünaldest tasuks valida näiteks lavendri oma, mis leevendab stressi, ärevust ja unetust. Küünlad on kõige lihtsam moodus, kuidas luua rahustav ümbruskond pärast pikka päeva kontoris.

Mine jalutama. Paljude töö hoiab neid suurema osa päevast laua taga. Võta õhtul umbes 20 minutit aega, et oma kodu lähedal jalutada. See on ideaalne moodus, kuidas nautida väljas olemist, eriti soojadel suveõhtutel.

Venita. Kontorilaua taga istumine mitu tundi päevas võib keha kangeks muuta. Venita end päeva jooksul, et jaksaksid tööd teha ja tunneksid end hästi.

Naudi kerget lugemist. Ava raamat või ajakiri ja lase endal sellesse kaduda. Raamatu lugemine annab silmadele vajaliku puhkuse arvutiekraanist ja mõni põnevusjutt või huvitav romaan aitab unustada töömured.

Pea päevikut. Mäletad oma teismelise aastate päevikut? Hakka seda jälle pidama. Päeviku pidamine on parim moodus oma päeva jäädvustamiseks ja hiljem selle meenutamiseks. Lisaks saab sinna kirjutada oma eesmärke ja inspireerivaid lauseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles