Kuus viisi, kuidas kindlustada, et mees hakkab lapsega palju tegelema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See, et isa oma lapsega tegeleks, ei ole oluline ainult selle pärast, et emal oleks siis kergem. Et kindlustada isa piisav osalemine lapse elus, võib abi olla järgnevatest nõuannetest, mis garanteerivad, et olete juba lapseootuse ajal võrsed partnerid.

Käige koos arsti juures

Jah, see on sinu keha, aga laps on ühine, kirjutab Forbes. Sellest piisab, et võiksite koos sünnituseelsetes kontrollides käia. Ultraheli võib tulevasele isale imeliselt mõjuda. Tegemist on teie ühise loomingu ja armastuse viljaga - sa tahad, et ta oleks juba algusest saati lapse tegemistega seotud.

Ostke lapseasju koos

Arutage koos läbi, mida teil vaja on ja mida pole, uurige erinevate imikutarvete ja tootjate tausta. Seejärel ostke asjad koos ära, et mõlemal oleks otsustamisel sõnaõigus. Mehest võib vankri või turvatooli otsimisel väga palju kasu olla.

Ootagi palju

Liiga paljud naised löövad juba enne lapse sündi käega ja arvavad, et nende mehed ei hakka küll kunagi mähkmeid vahetama. Milleks? Tõelised isad vahetavad mähkmeid ja pesevad pesu, lohutavad nutvat beebit ja võtavad oma lapse elust igal moel osa. Inimesed kipuvad neile setud ootustele vastama. Suhtu juba enne lapse sündi oma mehesse kui võrdväärsesse lapsevanemasse ja vaata, kuidas ta selleks ka saab.

Perepalat

Hea võimalus, kuidas garanteerida lapse ja isa vahel sujuv koostöö, on võtta ta sünnitusele kaasa ja ööbida kogu perega perepalatis. Nõnda saate koos avastada, milline teie laps on ja alustada tema eest hoolitsemisega - võrdsetena.

Jäta ta lapsega üksi

Kui sünnitusest on mõned päevad möödas, siis võid rahulikult meest ka natukeseks ajaks lapsega üksi jätta. Mine jalutama või veidikeseks sõbranna juurde. Mõte on selles, et mees saaks lapsega olla vaid kahekesi. Las ta õpib ja kohaneb ning harjub ka lapse rahustamisega.

Ära sekku

Kui isa tegeleb lapsega ja otseselt ei kahjusta last, siis ära sega ja lase tal beebiga tegeleda. Kui muretsed üleliia - sätid mähet ringi või vahetad lapsel särgi, sest värvid ei lähe omavahel kokku, siis saadad mehele signaali, et ta ei saa hakkama ja ta hakkabki lapsega tegelemisest eemale hoidma. Kiida ja julgusta teda, teil on ühine eesmärk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles