Ainult naistele: neli fakti orgasmi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled orgasmi kogenud, aga kas tead, kui kaua orgasm kesta võib? Või kui raske on orgasmi saada?

Toome veebilehe Yahoo! Shine abiga teieni neli fakti orgasmi kohta.

Parimad orgasmid võivad sind paariks minutiks värisema panna

Seksiuurijad Masters ja Johnson selgitasid välja, et «intensiivsemad orgasmid» hõlmavad kaheksat kuni kahtteist vaginaalset kokkutõmmet, igaüks kestab 4-9,6 sekundit. See tähendab, et korralik orgasm võib tähendada üle kahe minuti meeletut õnne.

Orgasm võib olla tajumatum, kui arvasid

Teadlased pole suutnud kokkuleppele jõuda, kui suur protsent naisi regulaarselt orgasmi saab, või mis põhjusel ja kuidas see juhtub. Kuid on jõutud järeldusele, et umbes kolmandik naistest ei saa mitte mingil juhul orgasmi. Hiljuti tehtud uuringud on näidanud, et anatoomia mängib olulist rolli: mõned naised on sündinud nii, et nad on võimelised orgasmi saama ja mõned peavad selle nimel rohkem vaeva nägema.

Eelmisel aastal avaldatud uuring näitas, et mida lühem on vahemaa naise kliitori ja vagiina vahel (ideaalis vähem kui 2,5 sentimeetrit), seda lihtsam on partneril naise ülitundlikke kehaosasid stimuleerida. Hoolimata anatoomiast, teavad paljud naised, et orgasmi jaoks on vaja pidevat tähelepanu – uuringute järgi umbes 20 minutit –, kuid enamikul kiire eluviisiga inimestel pole sellist aega või keskendumisvõimet.

Orgasmi võib saada ka siis, kui sa seda kõige vähem oodata oskad

Teed jõusaalis trenni? Magad lennukis? Sünnitad? Naised on kinnitanud, et on orgasmi kogenud kõigis neis ebatavalistes olukordades. See pole üldse seotud alateadlike fantaasiatega: spontaansed, mitte-seksuaalsed orgasmid võivad tekkida suguelundites suurenenud vereringluse tõttu, kombineerituna vibratsiooni või kliitoriga kokkupuutel.

Treeningust tekkinud orgasmid olid trenniarmastajate hästi hoitud saladus, kuni eelmise aasta uuring paljastas, et umbes veerand 530 naisest olid trenni ajal orgasmi saanud.

Mõni orgasm muudab sind oimetust, mõni lihtsalt rahustab

Uuringud on näidanud, et orgasmi kogemisel seksi ajal vabaneb 400 korda rohkem prolaktiini – see muudab inimesed uniseks ja küllastunuks –, kui masturbeerimise ajal. Seetõttu on naistel pärast eneserahuldamist veel energiat, et näiteks kodu korsitada, kuid seksi järel on parim vaid rahulikult lamada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles