Linaseemned – kasulikud ja aitavad kaalu vähendada

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi linaseemneid proovinud? Lisaks sellele, et need aitavad kaalukaotusele kaasa, vähendavad seemned ka teatud haiguste riski.

Linaseemnete kasulikkus on ammu välja uuritud: need on rikkad omega-3 rasvhapete poolest ja neis sisaldub kasulikke kiudaineid, kirjutab CookingLight.com.

Hiljutised uuringud on näidanud, et linaseemned aitavad vähendada rasva kõhupiirkonnas ja alandavad südamehaiguste, vähktõve, insuldi ja diabeedi riski.

Kui tahate linaseemneid toidule lisada, on seda parim teha jahvatatud kujul, et toitained paremini imenduks. Linaseemneid on lihtne ise kohvijahvatajas jahvatada.

Kuidas neid toidutegemisel kasutada? Sega teelusikatäis jahvatatud seemneid pudru, joogi, supi, jogurti, kastmete, pajaroogade või hautiste sisse. Küpsetamisel võib osa jahust asendada jahvatatud linaseemnetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles