Kuidas pulmi korraldades emaga mitte tülli minna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates sellest ajast, kui paarid hakkasid abielluma, on emad üritanud pruutidele pulmade osas nõu anda. Tihtipeale on see üks viimastest «vanemlikest» nõuannetest, mida emad tütardele annavad.

Kuid mõned emad lähevad asjaga liiale ning üritavad pulmade korraldamist täielikult üle võtta. Kuigi see võib tunduda hirmuäratav, on mitmeid mooduseid, kuidas selle tundliku teemaga tegeleda, kirjutab Huff Post.

Kõigepealt tee selgeks võimalikud põhjused. Ema võib tahta pulmi kontrollida kolmel põhjusel: sa pole võib-olla tõestanud, et oled piisavalt võimekas täiskasvanu; sul on emaga liialt lähedane suhe või on ema rahakott üks peamiseid rahaallikaid su pulmade jaoks ja ta tahab kontrollida, kuidas tema raha kasutatakse.

Võimalusi olukorra lahendamiseks:

1. Näita emale, et oled täiskasvanu. Kui pead emale tõestama, et olete temaga «võrdsed», on praegu parim aeg selle tegemiseks. Ürita õrnalt, kuid kindlalt emale näidata, et oled pädev täiskasvanu. Enese kehtestamine vajab natuke aega ja tööd. Tee kindlaid otsuseid ja vii oma lubadused ellu, sel viisil näeb ema, et oled endas kindel ega vaja tema abi nii suurel määral.

2. Tööta selle kallal, et teil oleks kaks erinevat identiteeti. Kui olete emaga liialt lähedased, tahad võib-olla üle vaadata teievahelise suhte. Keegi ei käsi sul emast täiesti eemalduda, emaga tasub ikka häid suhteid hoida. Kuid praegu on paras aeg end temast lahti kiskuda, et sul oleks piisavalt enesekindlust, et end kehtestada ja ise oma pulmade jaoks otsuseid langetada.

3. Maksa pulmade eest ise või kannata ema sekkumine ära. Kui ema on liialt asjasse pühendunud, sest tema maksab pulmade eest, on sul kaks valikut: kannata ära, sest sul on raha vaja või ürita ise pulmade eest maksta, et rohkem kontrolli saada. Kui otsustad siiski ema rahakoti kasuks, peaksid temaga rääkima ja selgitama, et tegemist on siiski sinu tähtsa päevaga. Kui otsustad ema rahast loobuda, arvesta sellega, et see võib teda solvata, kuid samas on see heaks võimaluseks luua teil omavahel võrdsem suhe.

Pulmadest võib saada emotsionaalne miiniväli, kuid see on ka võimaluseks luua emaga täiskasvanum ja tõsisem suhe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles