Miks meeldib naistele klatšida?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled sõbrannadega õhtusöögil ja suhteliselt uus tuttav kummardub veiniklaasi kohal sinu poole ning ütleb, et on oma abikaasast tüdinud. Oled sellisest avameelsusest üllatunud, kuid naistevaheline side kohustab sind teda ära kuulama.

Naistel on kombeks sõbrannadega kõike jagada ning kui seda teha veel kokteiliklaasi taga, ei tundu jutul lõppu paistvat. Intiimsete detailide jagamine on alati olnud naiste sõpruse üheks siduvaks osaks, kirjutab MSN Glo.

Teaduslikud uuringud on tõestanud, et oma eraelu jagamine mitte ainult ei paita sisemist nartsissisti, vaid see muudab täielikult ka naiste füsioloogiat.

Professor Stephania Brown selgitas, et kui jookseme sõprade juurde oma probleeme jagama, siis see sõna otseses mõttes mõjub kehale rahustavalt. Alateadlikult teame, et sõbrannadega vestlemine tekitab meis parema enesetunde.

Mõni aasta tagasi tehti selle analüüsimiseks põhjalik uuring. Oli eelnevalt teada, et naised jagavad rohkem kui mehed, sest naiste organismis on rohkem progesterooni – hormooni, mis valmistab emakat viljastumiseks, tekitab emalikke ja sotsiaalse sidususe tundeid.

Kuid uuringust selgus, et oma eraelu jagamise käigus tõuseb selle hormooni tase veelgi. Seega võib väita, et klatšimine ja oma probleemide jagamine tekitab nii vaimselt kui ka füüsiliselt parema enesetunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles