Viis asja, mida lahutanud inimesed kõige rohkem kahetsevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Michigani ülikooli psühholoog Terri Orbuch kogus andmeid 373 abielupaarilt, kellest 46 protsenti lahutasid esimesel abieluaastal. Ta leidis, et enamik lahutanud inimestest kahetses just viit asja oma lagunenud abielu puhul kõige rohkem.

Seejärel kogust Orbuch nõuandeid 210 lahutanud inimeselt, kellest 44 protsenti hiljem uuesti abiellus, vahendab foxnews.com.

1. Näita oma partnerile, et hoolid ja armastad teda - igal võimalikul viisil. Palju aitavad kaasa väikesed tähelepanekud: armastuse avaldamine, käest kinni hoidmine ja muu selline. Armasta, toeta ja näita oma kiindumust välja, et kallimal oleks sinuga hea koos olla.

2. Raha on oluline, te peate sellest rääkima. Paljudes suhetes on rahaprobleemid kõige esimesel kohal, mis konflikte tekitavad. Te peaksite kõik finantsküsimused omavahel läbi arutama, et ei tekiks ootamatuid võlgu.

3. Jäta minevik selja taha. Et suhe hästi toimiks, peaksid  minevikulugudest lahti laskma, et mitte olla armukade oma partneri eelnevate suhete pärast. Samuti ei tasu väga hinge võtta seda, kuidas ämm sinusse suhtub ja mitte laskma oma negatiivsetel minevikukogemustel enda praegust elu segada. Kirjuta oma mõtted ja mured päevikusse, kurda sõbrale või otsi professionaalset abi, kui need tunded su abieluõnne rikuvad.

4. Ära süüdista. Küsi partnerilt, kuidas tema teil tüliks olevat probleemi näeb. Püüa tema perspektiivi mõista, et saaksite leida kuldse kesktee.

5. Suhtlemine on võtmeküsimuseks. 41 protsenti vastanutest tunnistas, et suhtlemine oli peamine probleem, mida nad järgmises suhtes teisiti lahendaksid. Praktiseeri aktiivset kuulamist – kuula partner ära; korda seda, mida ta ütles; küsi, kas said tast õigesti aru. Selleks, et suhtlemine oleks avatud, peavad parterid enda tunnetest rohkem rääkima ja olema ausad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles