Mahekartulid saab kätte odavamalt kui tavalised

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulid.
Kartulid. Foto: Cisse Noormets.
Maaleht tegi esmaspäeval ökotooteid otsides tiiru Tartu turul ja avastas, et sealt saab kilo mahekartuleid poole odavamalt kui poest tavalisi kartuleid ostes.

Tartu turuhoones on eraldi ökotoodete lett, mille tunneb ära suure rohelise ökosildi järgi. Sealt leiab hommikupudru jaoks mitut sorti helbeid (20 krooni kilo) ja jogurti sisse mitmesuguseid kliisid (16 krooni kilo).

Üks minevamatest kaupadest maheletis on rukkijahu (15 krooni kilo), mida tol hommikul isegi saada polnud. Müüja sõnul läheb rukkijahu nädalas kaubaks üle 100 kilogrammi. Mahedalt kasvatatud kartulid on tangainete kõrval samuti olemas ja kilo maksab kuus krooni.

Võrdluseks üle tee Tartu kaubamaja toiduosakonda hindu ja valikut vaatama minnes selgus, et nii mõnelgi mahetootel on hinnad kaupluses krõbedamad, näiteks rukkijahu maksab peaaegu 26 krooni. Mahedalt kasvatatud köögivilju kaupluses pole, kuid juba tavalised kartulid maksid kaks korda rohkem kui mahekartulid turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles