Kolm karjäärimentorit, kes igaühel peaks olema

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tegemist on töö ja karjääriga, vajavad inimesed ikka aeg-ajalt nõu. Kas on tegemist mõne ülesande lahendamise või tööpakkumise arutamisega, pole paremat kui kaks-kolm targemat inimest, kes oskaks aidata.

Kui su firma just ei paku võimalust professionaalsete karjäärinõustajatega suhelda, võib olla keeruline leida õigeid nõuandjaid. Kelle poole tuleks pöörduda? Ja veelgi tähtsam – kuidas nendega suhet luua? See protsess on kõigi jaoks individuaalne. Aga tasuks teada, et on olemas kolm mentorit, kes peaks iga inimese elus eksisteerima, kirjutab Forbes.

Mentor nr. 1: sina ühe aasta pärast

Mõtle oma lühiajaliste karjääriplaanide peale: kus tahad olla samal ajal järgmisel aastal? Leia inimene, kes on täpselt selles punktis ja tee temast oma esimene nõuandja. Ideaalis on see inimene kunagi alustanud samamoodi nagu sina ja oskab kergesti end sinu olukorda panna.

Selline mentor on hea, kui vajad nõu pisiasjade osas – näiteks, kuidas mõne projekti kallal tööd alustada. Boonuseks on see, kui ta töötab sinuga samas firmas – siis oskab ta soovitada, keda tasuks teada ja millised ülesanded aitavad sul karjääriredelil ülespoole ronida.

Mentor nr. 2: sina viie aasta pärast

Esimene mentor on igapäevaste asjade jaoks hea, aga kõigil peaks olema ka selline mentor, kes on jõudnud sinna, kus sa viie aasta pärast olla tahad. Tal on rohkem kogemusi ja ta oskab nõu anda, kuidas oma firmas või alal edasi jõuda.

Sellise inimese võid leida alama astme juhtide seast, tavaliselt on nad oma firmades väga austatud. Kui leiad õige inimese, aga ei tunne teda personaalselt, leia kolleeg, kes teid tutvustada saaks või minge kolmekesi lõunale.

Hoia suhted selle inimesega pigem professionaalsed – kutsu ta kohvile ja võta seda kui mitteametlikku tööintervjuud. Küsi tema karjääri kohta ja uuri, kuidas ta on jõudnud oma praeguse positsioonini. Uuri, kas ta oleks nõus sinuga aeg-ajalt kohtuma, et nõu anda.

Mentor nr. 3: sinu karjääri planeerija

Viimasena peaks sul olema inimene, kes annab nõu selles osas, kuhu sa oma karjääriga jõuda tahad. See inimene ei pruugi olla sinu firmast, aga ta peaks tegutsema (või olema eelnevalt tegutsenud) samal alal. Ta peaks olema võimeline sulle nõu andma oluliste otsuste korral, nagu töökoha vahetamine, välismaal töötamine või teiste töövõimaluste uurimine.

Sellise inimese leidmine võib kauem aega võtta ja see inimene võib ka muutuda. Algajana võib selleks olla su lemmikõppejõud ülikoolist. Hiljem võib selleks saada endine kolleeg või ülemus. Neid mentoreid võib olla ka rohkem kui üks.

Elu jooksul võivad paljud inimesed su karjääriotsuseid mõjutada, aga kui suudad teiste seast tuvastada kolm olulist nõuandjat, võid olla kindel, et su karjäär liigub õiges suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles