Rasedus muudab naiste seedekulgla mikrofloorat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskelt ajakirjas Cell ilmunud uurimuses leiab rahvusvaheline töörühm, et kolmandast raseduskuust muutub oluliselt naiste seedekulgla mikrofloora liigiline koosseis.

Teadlased on mikroorganismide DNA järjestamise põhjal uurinud seedekulgla mikrobioomi erinevust nii linna-, kui maaelanikel, tervetel inimestel ja vähipatsientidel, rääkimata selle muutumise jälgimisest sõltuvalt inimese vanusest, vahendab teadus.err.ee.

Cornelli ülikooli mikrobioloog Ruth Le juhitud töörühma poolt rasedate seas läbiviidud uuring tõestas, et mikrofloora muutus mõjutab vähemalt mõningal määral raseduse ajal kehas toimuvaid muutusi.

Vereproovid kinnitasid, et võrreldes esimese raseduskuuga kasvas veres kolmandaks kuuks tsütokiinide ehk põletiku korral vallanduvate signaalkemikaalide hulk.

Juba varem on teada olnud, et rasedusel ja metaboolse ehk insuliiniresistentsuse sündroomil mõningad ühised jooned - suureneb inimese kaal ja väheneb tundlikkus insuliinile, tõuseb veresuhkru tase ja mõningatel juhtudel võib diagnoosida ka rasedusdiabeeti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles