Internetilisa, mis puhastab Facebooki beebidest

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli joovad piima lapsed.
Sageli joovad piima lapsed. Foto: SCANPIX

Kas oled väsinud iga kord Facebooki sisse logides jälle nägema uusi pilte sõprade-tuttavate lastest? Enam ei pea piinlema, noored ameeriklased on asjale lahenduse leidnud.

29-aastane Chris Baker New Yorgist ütles, et oli kolme sõbraga väljas ja kuidagi läks vestlus sellele, et Facebook on muutunud talumatuks, sest inimesed panevad sinna nii palju pilte lastest, kirjutab Huffington Post.

Mees ja tema sõbrad olid nendest piltidest tüdinud ning otsustasid palgata programmeerija, et oma Facebooki lehed lastest puhtaks teha.

Tulemuseks oli internetilisa nimega unbaby.me. «Meievanuste jaoks on see probleem juba aasta või kahe vanune ja asi muutub järjest hullemaks,» ütles Baker. «Mõtlesime, et kui see häirib meid kolme, on see ilmselt häiriv ka paljudele teistele.»

Lisa, mis töötab koos Google Chrome'iga, asendab kõik beebipildid Facebookis «lahedate asjadega». Pärast programmi installeerimist, peab kasutaja lihtsalt oma Facebooki lehte uuendama ja beebid on kadunud.

Hetkel on lisa vaikeseaded sellised, et kõik beebipildid asendatakse piltidega kassidest. Aga kui kasutajat huvitavad rohkem pildid kutsikatest või millestki muust, on võimalik seadeid muuta ning pilte alla laadida spetsiaalsete teenusepakkujate vahendusel.

Kui unbaby.me oli selle nädala kolmapäeval toiminud kõigest 30 minutit, oli see kogunud juba 2000 fänni ja nüüdseks on selle austajate baas kasvanud juba 26 000 liikmeliseks. Bakeri sõnul on reaktsioon olnud hullumeelne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles