Positiivne mõtlemine tugevdab immuunsussüsteemi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tegelikult on see kõigile selge: positiivne ellusuhtumine annab hea enesetunde. Mitmete psühholoogide poolt läbiviidud uuring näitab, et positiivsema maailmavaatega inimesed ei ole ainult rõõmsad ja stressivabad, vaid ka tervemad.

Londonis Roehamptoni ülikoolis viisid Hamburg-Eppendorfi ülikoolikliiniku psühholoogid läbi uuringu, mille käigus uuriti 43 naisel ja 37 mehel eksamieelset stressi, vahendab 1a.net.

Üliõpilaste keskmine vanus oli 23 aastat. Küsitletud jagati hiljem optimistideks ja pessimistideks.

Uuriti, kas nende enesetunnet mõjutasid ka infektsioonid ja muud mõjud. Uuringu vältel küsiti tüüpiliste külmetussümptomite kohta nagu nohu, köha ja kurguvalu.

Tulemused: optimistlikud õpilased ei olnud mitte ainult vähem stressist vaevatud, vaid
neil oli ka vähem külmetushaiguste sümptomeid.

Paljud uuringud on näidanud, et stress koormab immuunsüsteemi ja stressis inimesed on haigustele vastuvõtlikumad.

Nakatumise ohtu saab vähenda psühholoog Heiko Schulzi sõnul optimistliku suhtumisega nagu näiteks mõelda «tulgu, mis tuleb, ma saan hakkama».

Professor Claus Vögele selgitab tulemusi: «Otimistid mõtlevad ka negatiivsetes olukordades positiivsetele lahendustele ja see kaitsebki neid ka tervisehädade eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles