Kas rasedus ja orgasm sobivad kokku?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled lapseootel, võib orgasm tunduda niivõrd intensiivne, et muudab sind murelikuks. Kas muretsemiseks on aga põhjust?

Kui kuulud riskigruppi – on oht enneaegseks sünnituseks või mõne muu rasedusega seotud faktori tõttu – tuleks nii orgasme ja mõnikord ka vahekorda vältida, vahendab Yahoo! Shine.

Kindlasti ei tohi seksida siis, kui looteveed on ära tulnud. Kuid muul ajal ei ole seksuaalvahekord ohtlik ei sulle ega beebile, kinnitas ämmaemand Stacey Rees.

Eksperdid selgitavad, et mõned naised kogevad oma elu esimest orgasmi või isegi korduvaid orgasme just raseduse ajal.

Miks aga võib orgasm olla raseduse ajal intensiivsem? Suguelundid, kaasa arvatud emakas, on raseduse ajal rohkem verega täitunud ning vagiina piirkond muutub tundlikumaks. Igasugune stimulatsioon – ka fantaasia – võivad raseda viia orgasmini.

Paljud tulevased emad muretsevad, et seks võib lootele mingil viisil haiget teha. Tegelikult pole selleks aga põhjust – kui su rasedus kulgeb normaalselt ja arst pole vastunäidustusi esitanud, on seks nii emale kui beebile ohutu.

Kas raseduse ajal võib esineda ka vähem intensiivseid orgasme? Jah. Tihtilugu kolmanda trimestri jooksul ei ole emakas lapse tõttu võimeline täielikult sulguma, seega võid olla vägagi stimuleeritud, kuid ei koge orgasmi.

Miks raseda kõht orgasmi ajal niivõrd kõvaks muutub? Kõhulihased tõmbuvad kokku nagu tavaliselt orgasmi saades, kuid raseduse ajal on see kergemini märgatav, sest kõht on suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles