Mida teha, kui unistuste tööst saab igav argipäev?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sul on põnevas firmas ideaalne töö, täpselt selline, millest alati unistanud oled ja su töökohustused võimaldavad sul tegeleda sellega, mida armastad. Ainuke probleem on selles, et sa oled oma tööst tüdinud.

Mõte, et unistuste tööst on saanud igav argipäev, on sama südantlõhestav kui lahkuminek pärast pikka suhet. Sellest, mis juhtub, kui taipad, et armastus oma töö vastu on kadunud ja kuidas sellega toime tulla, kirjutab Forbes.

Mesinädalate periood

Mäletad oma esimest armastust – su silmad särasid, süda põksus ja veetsite pikki päevi koos? Te ei suutnud üksteisest eemale hoida ja ta ei teinud sinu silmis midagi halba. Sama kehtib ka uue töö puhul.

Elad nagu «unistuses», su vanemad on uhked ja sõbrad kadestavad sind. Igal hommikul tööle minnes mõtled, et oled maailma kõige õnnelikum inimene, sest saad teha täpselt seda, mida armastad. Sind ei huvita, et teed kõvasti ületunde ja su ülemus on täielik psühhopaat. Sa oled oma unistuse ellu viinud ja loodad, et selline elu kestab igavesti.

Keerulised ajad

Nädalatest saavad kuud ja kuud tunduvad juba nagu aastad. Asjad, mis enne sind töö juures paelusid, tunduvad nüüd talumatud, kuigi sa ei taha seda tunnistada. Töötad aeglasemalt kui enne ning sul puudub motivatsioon. Kuigi enne rääkisid oma tööst suure elevusega, üritad nüüd tööd puudutavaid küsimusi vältida.

Võib-olla oled taibanud, et saad armastatud asju töö juures väga vähe teha. Või oled tüdinud sellest, mis sulle enne meeldis, sest sama asja korduvalt tegemine muutub igavaks.

Leinaperiood

Just nagu suhte lõpu tunnistamine on valulik, on ka oma unistuste töö kohta tõe tunnistamine raske samm. Tihti öeldakse endale, et olen saanud võimaluse, mille eest teised oleks nõus surema. Ära lange sellesse lõksu, ära aja emotsioone segi. Pea meeles, et ei sinul ega su tööl ole midagi viga. On täiesti normaalne endale tunnistada, et sobiksid paremini mõnda teise firmasse.

Lahkuminek

Siin tuleb koht, kus suhted ja töö erinevad. Töö juures ei saa ülemusele lihtsalt öelda, et asi ei toimi ja minema jalutada. Sul on vaja strateegiat. Hakka otsima tööd, mis sulle paremini sobiks. Selle protsessi jooksul on oluline sügavale kaevuda ja uurida, mis sulle praeguse töö juures ei meeldi ja mida uuelt töölt ootad.Kui seljatagune on kindlustatud, pöördu ülemuse poole.

Ideaalse sobivuse leidmine

Väikestele tüdrukutele öeldakse tihti, et enne unistuste printsi leidmist tuleb suudelda mitmeid kärnkonnasid. Sama kehtib tegelikult ka töökoha otsingul: ebasobivate kandidaatide eemaldamisega jõuame lõpuks selle tulemuseni, mida tahame. Sul on raske teada, mis sulle sobib, kui sa pole eelnevalt aru saanud, millised omadused sulle kindlasti ei sobi.

Seega vaatle oma endist unistuste tööd samamoodi nagu partnerit, kellega sa kokku ei sobi. Kui tead, mida sa ei taha, viib selle suhte lõpp sind sammu võrra lähemale su eluarmastuse leidmisele. Kanna endaga alati kaasas midagi vana ja midagi uut: vanad mälestused, miks sa eelmisest kohast lahkusid ja uued kriteeriumid järgmise unistuste töökoha jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles