Uuring kinnitab: mees ja naine ei saa kunagi olla lihtsalt sõbrad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Cosmo Landesman väidab portaalis Daily Mail, et mehed, kes lubavad naistele siirast sõprust ja kinnitavad, et neil pole mingeid seksuaalseid tagamõtteid, on valetajad ja petturid. Tegelikult mõlguvad neil peas mõtted, mis paneks naised punastama.

Landesmani sõnul on ta alati ihalenud oma naissoost sõpru ja kuigi ta parim sõber läbi teismeea oli tüdruk, siis sisimas lootis ta alati, et ükskord hakkab tüdruk teda teisiti nägema. Kõige valusam on ajakirjaniku sõnul see, kui naise arust on meessoost sõber talle nagu vend, sest see tähendab, et partneriks ei sobi ta mitte iial.

Wisconsini ülikoolis küsitleti anonüümselt 88 paari mees- ja naissõpru. Neil paluti hinnata seda, kui atraktiivseks nad oma sõpra peavad. Leiti, et mehed olid suurema tõenäosusega oma sõbrannasse kiindunud, hoolimata sellest, kas nad olid ise suhtes või vabad. Samuti soovisid mehed naistest palju rohkem oma sõbraga kohtingule minna.

Otsesõnu kasutaks enamik mehi võimalust, et oma sõbrannaga voodisse minna. Hoolimata sellest ja mitmetest varasematest uuringutest, mis on sama kinnitanud, ei taha siiski paljud naised uskuda, et tema meessoost sõber võiks salaja mõelda siivutuid mõtteid.

Cosmo Landesmani sõnul on need naised naiivsed, sest kuigi mehe siiras sõprus naise vastu oleks tore, on see siiski võimatu, sest mees ei oleks siis mees. Ajakirjaniku selgitusel on sõprus meestele justkui afrodisiaakum, sest kuigi alguses võivad nad naisega sõbrustada ka niisama, siis naist tundma õppides tekivad neil juba teised mõtted ning pikka ootust mehed ei karda. Veelgi selgitas mees, et naistele on sõprus usalduse küsimus ja kui nad ütlevad, et tahavad kallistada, siis seda nad mõtlevadki. Meestele aga tähendab soov kallistada alati lootust, et see viib lõpuks seksini.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas sul on vastassoost sõber, keda Sa kunagi «teise» pilguga vaadanud pole?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles