Kuidas juuksed tumedast taas heledaks saada?

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuste mustaks värvimine võib tunduda vahva ideena, kuid kui see ükskord tehtud on, ja tumedast toonist isu täis, on juuste uuesti heledaks saamine üpris raske. Salon+ vanemstilisti Aili Antoni sõnul oleks parem, kui asjatundmatu ei hakkaks kodus ise oma juustega riskima, sest hea tulemuse nimel on parem pöörduda spetsialisti poole.

«Tänapäeval ei räägita enam värvipesust ega blondeerimisest,» selgitas Aili. «Suuri värvimuutusi, ehk kas siis tumedast heledama tooni saavutamist või vastupidi, nimetatakse värvi korrigeerimiseks ehk värvikorrektuuriks.»

Vanemstilisti sõnul on juuksevärvi muutus, olenemata sellest, kas on soov saada tumedast toonist heledamaks või vastupidi, pikk ja keeruline protsess. «Kui on soov muuta juuksevärvi, peaks kindlasti pöörduma spetsialisti ehk juuksuri poole,» selgitas ta. «Kodustes tingimustes ei ole võimalik ise olukorda adekvaatselt hinnata ja tihti kipub ka ununema, et tegemist on juustega, mitte aiaplanguga. Juuksed ei ole nagu aed, mida võõpad üle vastavalt tujule, iga kord uut värvi.»

Poes müüdavaid juuksevärvi eemaldavaid tooteid Aili Anton ei soovita, sest värvimuutus on keeruline protsess, mis kodustes tingimustes ilma eelnevate teadmistega võib lõppeda katastroofiga. «Klient ei oska sageli ise hinnata oma juuste olukorda, struktuuri, tumedusastet ja seda, kuidas pigmendid juukses töötavad,» nentis ta.

Et tulemus oleks hea, peab Aili sõnul juuksur enne värvi korrigeerimist teadma, millega on juuksed eelnevalt värvitud (kas need on värvitud kodus või juuksuris) ja millist värvi on kasutatud (oli see vahtvärv, püsivärv, pool-püsivärv või midagi muud). Tänu lisainformatsioonile saab juuksur paremini hinnata juuste olukorda, et valida õige lahendus.

«Juuksevärvi korrigeerimises ei ole võimalik ette näha, kas piisab ühekordsest värvimisest või on vajalik mitmekordne värvimine,» tõdes ta. «See on protsess, mille käiku ei ole tihtilugu võimalik ette näha, sest seda võivad tugevasti mõjutada mitmed erinevad tegurid.»

Näiteks piisab vanemstilisti sõnul mõnikord isegi sellest, kui inimene on kodus kasutanud vaid ühe korra toonivat šampooni või kasutanud paki peal lubatud «kahe pesukorra värvi» ja töö käik muutub koheselt. «Seetõttu on see protsess, mida kindlasti ei maksa kodus ise või siis sõbrannade abiga ette võtta. Lõpeb see ikka juuksuri juures,» teadis ta oma kogemustest.

Tahes-tahtmata kahjustab juuksevärvi korrigeerimine keemiliste ainete kasutamise tõttu juuste olukorda. Aili selgitusel kasutatakse Salon+ juuksurisalongiketis Joico juuksevärve ning iga värvikorrektuur algab 4-astmelise juukseraviga. «Enne kui me hakkame juustest pigmenete eemaldama, anname me juuksele tagasi nii niiskuse kui ka proteiini. Erinevate etappide vahel kasutatakse erinevaid ravihooldustooted, et võimalikult palju säästa juukse struktuuri, proteiini -ja niiskusetaset.»

Pärast värvikorrektuuri võivad juuksed olla kuivad ja haprad, mistõttu soovitab Aili nende hooldamiseks kasutada professionaalsed juuksehooldusvahendid, et neid võimalikult palju hoida ja säilitada juuste struktuuri. Selleks sobivad proteiinipõhised tooted, mis on juukseid taastavad ja tugevdavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles