Top 8: teaduslikult tõestatud kaalulangetamise nipid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üleliigsete kilode kaotamine annab sulle parema enesetunde ning väljanägemise. Toome sinuni kaheksa teaduslikult tõestatud kaalulangetamise nippi, millest võib sul abi olla.

Kaalulangetamise nipid, vahendab Gesundepfunde.com.

1. Söö aeglaselt

Corby Martini ja tema kolleegid Penningtoni biomeditsiini uurimiskeskusest leidsid uuringute käigus, et isu väheneb inimesel oluliselt, kui süüa tavalisest aeglasemalt. See meetod ühendab endas parima: esiteks tunned end õnnelikuna ja rahulolevana, teiseks hakkad sa normaalselt sööma ja toitu nautima.

2. Peida kiusatused

Pane kommid ja muud magusad ahvatlused silma eest ära. Mida kaugemal ja kättesaamatumas kohas need on, seda parem. Pista kommikauss näiteks kapi otsa. Mida vähem magusat silma all, seda vähem sa sellist kraami ka tarbid.

3. Keskendu söömisele

Ära söö televiisori ees, siis sööd rohkem, kui sa oleks soovinud. Keskendu söömisele ja jäta pooleli kõik muud kõrvalised asjad, siis näed, et kõht täitub ka väiksemast portsjonist.

4. Kasuta väiksemaid nõusid

Kasuta teadlikult väiksemaid toidunõusid. Väiksele taldrikule mahub palju vähem toitu ja nii sööd sa vähem.

5. Pea päevikut

Uuringud on tõestanud, et kaotad kergemini kaalu, kui pead päevikut ja märgid sinna oma päevased kogused. Päevik aitab sul mõista, mida sa sööd. Nii on lihtsam ka oma toitumisharjumusi muuta.

6. Liigu iga päev

Muuda oma harjumusi ja liigu rohkem, leia selleks võimalusi terve päeva jooksul. Kasuta lifti asemel treppi, kõnni jalgsi. Liikumine annab sulle parema enesetunde ja nii kaotad rohkem kaloreid.

7. Riputa köögi seinale peegel

Tõehetk: avad külmiku ja sul on valida: kas rasvane vorst või madala rasvasisaldusega juust. Mida sa valid? Vastuse annab sellele küsimusele peegel. Mitmed uuringud on kindlaks teinud, et kui sa seisad peegli ees, valid hoopis tervislikuma toidu.

8. Sea endale eesmärgid

Arvukad uuringud on tõestatud, et sinu elu on edukas, kui sead endale eesmärke. Tee endale selgeks, kuhu sa jõuda tahad ja mida sa saavutada tahad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles